Stiri externe

Vizita apostolică a Papei în Egipt: fără autoturism blindat

Pe 28 aprilie a.c., Papa Francisc va merge în Egipt. Această vizită apostolică a Pontifului Roman are la bază trei motive: pastoral, pentru comunitatea catolică din țară; ecumenic, pentru creștinii ortodocși copți; interconfesional, pentru musulmani.

„Această călătorie internațională va fi a optsprezecea călătorie a Papei, iar Egiptul va fi a douăzeci și șaptea țară vizitată de Papa. Este al doilea Pontif Roman care vizitează Egiptul, după vizita făcută de către Sfântul Ioan Paul al II-lea în anul 2000”, a subliniat directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, Greg Burke.

Referindu-se la măsurile de securitate, acesta a declarat că vor fi luate măsuri la fel ca în celelalte călătorii, menționând că „Papa va folosi o mașină normală”. Aceasta a fost voința exprimată de însuși Sfântul Părinte.

În Egipt Papa va ține cinci discursuri, și va fi însoțit de către Card. Pietro Parolin, Secretarul de Stat al Vaticanului, de Card. Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale și de Card. Kurt Koch, Președintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor. Aceștia vor fi însoțiți de către Nunțiul apostolic în Egipt, Bruno Musaró, iar interpret va fi secretarul Papei și funcționar al Secretariatului de Stat, egipteanul Yoannis Lahzi Gaid.

Purtătorul de cuvânt a prezentat apoi un cadru demografic și religios al Egiptului. Nouăzeci de milioane de locuitori, din care 10% sunt creștini (ortodocși copți, catolici copți, plus o minoritate catolică maronită, latină și armeană și unele grupuri protestante și armeni Apostolici).

Citește și:  Actritele evreice Amy Brenneman si Sarah Silverman promoveaza Miscarea SHOUT YOUR ABORTION si dau o petrecere la Hollywood pentru ca femeile să sărbătorească avortarea copiilor lor nenăscuți

Vor avea loc întâlniri ale Papei cu autoritățile, cu marele imam al moscheii Al Azhar din Cairo, cu Patriarhul ortodox copt al Alexandriei Tawadros al II-lea, cu clerul, cu persoanele consacrate și cu seminariștii.

 

Traducere: Liviu Ursu pentru www.e-communio.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 80

Close