Stiri externe

Viktor Orban spune că va apăra granițele Ungariei și împotriva Bruxellului

Într-un discurs rostit în plenul legislativului de la Strasbourg, premierul Viktor Orban a acuzat Parlamentul European că insultă țara sa și a promis că va apăra granițele Ungariei „chiar și împotriva voastră”.

„Onorați membri, mă aflu aici în fața voastră și îmi apăr țara, întrucât, pentru ungari, libertatea, democrația, independența și Europa sunt chestiuni de onoare. De aceea, afirm că raportul pe care îl aveți în față jignește Ungaria și onoarea națiunii ungare”, a spus Viktor Orban, care a promis că Ungaria își va apăra granițele împotriva imigrației ilegale.

„Deputații pro imigrație au majoritate în PE și pregătesc o răzbunare împotriva Ungariei pentru că am decis să nu devenim o țară plină de imigranți. Adevărul este că verdictul este deja scris”, a continuat Orban.

„Veți denunța Ungaria care s-a răsculat și a luptat cu cea mai mare armată din lume, Armata Roșie. Ungaria a luptat și și-a deschis granițele pentru RDG. Ungaria a luptat pentru libertate și democrație. Aceia care acuză democrația sunt cei care nu au avut de rezistat împotriva comunismului”, a tunat șeful guvernului de la Budapesta

Orban a numit Raportul Sargentini, care citează preocupările comisarilor ONU și Consiliului Europei cu privire la creșterea acuzațiilor din partea solicitanților de azil privind abuzul și a migranților la adresa autoritățile de frontier maghiară, drept o „insultă” la adresa Ungariei, care folosește standarde duble și abuzează de puterea sa. El a spus că există zeci de greșeli factuale în raportul Sargentini. „Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi o țară a migranților”, a mai afirmat Orban, adăugând că nu va ceda în fața a ceea ce el a numit șantajul Europei.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close