Stiri externe

Viktor Orban se opune ferm relocării ”satelor de migranți” către estul Europei

Ungaria se opune ferm deschiderii granițelor Uniunii Europene și relocării ”satelor de migranți” către Europa Centrală și de Est, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de agenția MTI, potrivit Agerpres.

Reacționând la o recentă propunere a unui lider al Grupului Verzilor din Parlamentul European de a reloca ”sate întregi de migranți” către Europa de Est, Janos Lazar a afirmat, într-o conferință de presă, că toate țările au dreptul de a decide ce se întâmplă pe teritoriul lor și cu cine ar trebui să conviețuiască cetățenii lor.

Potrivit lui Lazar, fiecare atac terorist care a avut loc în Europa în ultimul an a avut legătură cumva cu migrația. ”Aceste acte de terorism au fost comise de migranți din prima și a doua generație”, a declarat Lazar.

Oficialul ungar a mai afirmat că guvernul de la Budapesta se opune în mod expres oricărei încercări din partea Europei de a reîntregi familiile de migranți pe continent.

Janos Lazar a estimat că programul anunțat recent de către Consiliul Europei de reîntregire a familiilor de migranți va reprezenta ”o gravă provocare”.

”Raportorii liberali ai Consiliului Europei susțin relaxarea regulilor fără restricții, în timp ce poziția Ungariei este că familiile (de migranți) ar trebui să se reîntregească în țările lor de origine”, a declarat Lazar, adăugând că, în timp ce procesele de luare a deciziilor sunt tergiversate în vară, mecanismele de deschidere a granițelor merg înainte.

Citește și:  ISRAEL: Oamenii de știință din spun că în câteva săptămâni vom avea un vaccin pentru coronavirus

Lazar a precizat că, la summitul UE care are loc în aceste zile la Bruxelles, premierul Orban va pune problema sporirii cooperării privind securitatea europeană și a accelerării înființării unei armate comune europene.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close