Diverse

Viktor Orban: Imigraţia, principala cauză a creşterii ameninţărilor teroriste din Europa

Creşterea ameninţărilor teroriste din Europa este legată direct de imigraţie, a declarat, duminică, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, adăugând că are ca obiectiv protejarea securităţii şi culturii europene, relatează agenţia MTI.

Într-un interviu acordat pentru Radio Kossuth, Orban a afirmat că cea mai importantă miză pentru alegerile parlamentare programate pentru luna aprilie o constituie dacă Ungaria va deveni o ”ţară de imigranţi”.

”Ungaria este de părere că acest continent este plin, că graniţele sale trebuie protejate şi că imigranţii trebuie ţinuţi în afara Europei. (…) Găzduirea imigranţilor depăşeşte capacitatea economică a statelor membre ale UE. Cea mai mare problemă pentru Europa este imigraţia”, a declarat şeful Guvernului de la Budapesta.

Orban a adăugat că partidele de opoziţie din Ungaria, despre care susţine că sunt finanţate de miliardarul american George Soros, insistă să nu discute despre problema imigraţiei.

Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018. Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, se află pe primul loc în preferinţele ungurilor, urmaţi la mare distanţă de extremiştii de la Jobbik şi de socialişti.

Citește și:  Viktor Orban: Noi îi vedem pe refugiați „o forță invadatoare musulmană”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 75

Close