Stiri externe

Viktor Orban atac dur la UE: E un imperiu în care nativii europeni vor fi o minoritate

Premierul Ungariei, Viktor Orban a afirmat marți într-un discurs ocazionat de comemorarea a 62 de ani de la revoluţia reprimată de trupele sovietice, că Uniunea Europeană este condusă de birocrații de la Bruxelles care doresc să transforme o alianţă de naţiuni libere într-un imperiu multicultural.

Orban a amintit în discursul său că Ungaria timp de 34 de ani țara sa a trebuit să suporte rigorile regimului comunist după invazia sovietică din 1956. Făcând o paralelă cu situația actuală la nivel european, premierul ungar a spus că după opinia sa ameninţarea nu mai este reprezentată de forţa militară a unor mari puteri, ci de un pericol care în Europa vine „din interior”, potrivit www.dcnews.ro

„Cine ar fi crezut că noţiunea de imperiu, care a adus de atâtea ori Europa în ruină, s-ar putea reîntoarce, că alţii ne vor spune cu cine trebuie să trăim în ţara noastră, că vor ataca Ungaria, Polonia şi vor ameninţa România, Slovacia şi chiar Italia folosind născociri ?”, s-a întrebat Orban.

El crede că „elitele de la Bruxelles şi alţi şefi de stat antinaţionali” văd în migraţie modalitatea de a înlocui statele naţionale ale UE cu un imperiu multicultural şi uniform, format dintr-o populaţie mixtă, iar „încet, dar sigur, nativii europeni vor deveni o minoritate”.

În plus, manipulările politice care invocă statul de drept vor deveni o practică obişnuită, în timp ce libertatea de exprimare şi a presei vor fi respectate numai atunci când vor susţine aceste practici, anticipează Viktor Orban.

„O Europă fără state naţionale, o elită ruptă de rădăcinile ei naţionale, alianţa cu puternicele grupuri multinaţionale, coaliţia cu speculatorii financiari: acesta este paradisul lui George Soros”, a sintetizat el.

Citește și:  Incidente între palestinieni şi poliţişti israelieni în zona Esplanadei Moscheilor

Cerând să fie respinsă „ideologia globalismului” şi să fie sprijinită „cultura patriotismului”, premierul ungar a estimat în concluzie că alegerile europarlamentare de anul viitor vor decide direcţia în care va merge Uniunea Europeană.

„Cu circa un deceniu şi jumătate în urmă, noi, ungurii, ne-am alăturat Europei naţiunilor (…) acceptând invitaţiile lui Helmut Kohl şi Jacques Chirac, nu cucerirea lui Napoleon sau al Treilea Reich”, a mai spus Orban în discursul susţinut la Budapesta în faţa Muzeului Casa Terorii.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 88

Close