PersecutiiStiri externe

Vietnam – Bande naționaliste terorizează comunitatea creștină

Bande ale tinerilor naționaliști au terorizat comunitatea creștină din Song Ngoc, din nord-estul Vietnamului, atacând o biserică și câteva case, ținta lor fiind creștinii proprietari de afaceri.

După câteva săptămâni de intimidare și mici violențe, liderii bisericilor au apelat la autorități, spunându-le: „Vedem că atacurile s-au desfășurat în mod orchestrat, iar Poliția știe bine ce se întâmplă, dar ignoră ceea ce se petrece.”

Unii dintre atacatori au cerut expulzarea liderilor a două biserici care îi ajută pe pescarii localnici săraci într-un proces împotriva guvernului în urma unui dezastru (poluare pe mare) din aprilie anul trecut.
Guvernul comunist al Vietnamului ia măsuri împotriva disidenților, iar creștinii sunt priviți drept dușmani ai statului condus de un partid unic. Toate bisericile trebuie să fie înregistrate oficial.

În noiembrie 2016, guvernul a adoptat o nouă lege a religiei, care a fost salutată de către mass-media de stat ca garantând libertatea religioasă, deși legislația vagă care interzice orice activitate religioasă care ar putea „prejudicia ordinea socială și/sau unitatea națională” pare să ofere autorităților dreptul de a îngrădi libertatea religioasă, în cazul în care aceasta este considerată a fi împotriva intereselor statului.

Rugați-vă ca pacea lui Dumnezeu să păzească inimile și gândurile comunității creștine din Song Ngoc (Filipeni 4:7), chiar dacă se confruntă cu hărțuiri și violențe. Cereți ca Domnul să le dea putere liderilor bisericilor în timp ce se ridică împotriva guvernului pentru a cere respectarea drepturilor pescarilor.

Citește și:  SUDAN: ESTE PREVĂZUTĂ ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU SCHIMBAREA CREDINȚEI

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =

Close