Video

VIDEO: În plin război, în Siria se lansează cu fast un film artistic despre o fată de 11 ani, răpită de ISIS: Cum apar creştinii în noua producţie “Mortalitate și Disperare”

În plin război, regimul lui Bashar al-Assad pare să îşi găsească timp pentru a promova o serie de manifestări culturale care să demonstreze că viaţa încă decurge normal în Damasc, Siria. Propagandă sau nu, acum câteva zile Opera din Damasc şi-a deschis stagiunea cu un nou spectacol (Detalii AICI), iar industria cinematografică tocmai a lansat o nouă producţie.
in-plin-razboi-in-siria-se-lanseaza-cu-fast-un-film-artistic-despre-o-fata-de-11-ani-rapita-de-isis-cum-apar-crestinii-in-noua-productie-mortalitate-si-disperare-video-174166
Este vorba de filmul “Mortalitate și Dispersare“, care are o durată de două ore si 15 minute, spune povestea lui Oum Nour, a cărui fiică de 11 ani este răpită de emirii ISIS și este salvată de armata din Siria din ghearele organizației, relatează sana.sy via b1.ro. Pelicula prezintă, de asemenea, povestea unor femei care au fost răpite, torturate și abuzate de ISIS şi a avut premiera cu mare fast, în Damasc.

Stilul regizorului Najdat Anzour este de a înfățișa fațeta neagră a realității a terorismului internațional și practicile îngrozitoare care impun arderea cărților și răpesc femei și copii din zonele în care ei sunt în control, scoțând în evidență mentalitățile contradictorii ale teroriștilor care predică idealuri și sloganuri în numele religie, dar comit tot felul de acte obscene și violează casele și credințele oamenilor fără vreo inhibiție morală sau umană.

Anzour a declarat că filmul a fost tradus în mai multe limbi pentru a fi difuzat în mai multe țări și a evidenția determinarea sirienilor de a extermina terorismul.

Actrița Omaya Malas, care joacă rolul unei femei de religie creștină care, alături de membrii familiei sale, este supusă unor presiuni de către ISIS, spune că filmul încearcă să transmită un mesaj lumii despre realitățile înconjurătoare, deoarece media distorsionează realitatea și înfățișează această situație într-o manieră diferită de realitate.

Pe de altă parte, actorul Ali Boushnaq spune că el joacă rolul unui ofițer al armatei siriene a cărui mamă și soră sunt răpite de ISIS și care reușește să le salveze între timp, ajutat de colegii săi din armată și de un vechi prieten care s-a înrolat în ISIS, dar care și-a revenit în simțiri chiar la timp pentru a-și ajuta prietenii împotriva organizației teroriste.

În același timp, tânăra actriță care joacă rolul fetei de 11 ani care a fost răpită de ISIS pentru a se căsători cu unul dintre emirii organizației, declară că este fericită pentru că a făcut parte dintr-un proiect atât de important pentru a expune crimele înfăptuite de ISIS.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

Close