Video

VIDEO: Sute de timişoreni au manifestat în faţa Prefecturii Timiş: „Dacă statul vrea copii, să şi-i facă”

Mii de români din diaspora s-au solidatizat cu familia Bodnariu din Norvegia, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Vineri au fost organizate mai multe acţiuni de protest în diaspora, cele mai multe persoane participând la acţiunile din Londra, Roma, Washington şi Dublin.

646x404

UPDATE Timişoreinii s-au solidarizat cu familia din Norvegia rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia Barnevernet. La ora 11.00, în faţa Prefecturii Timiş erau strâns sute de persoane. Potrivit organizatorilor, cei prezenţi la protest au semnat pentru susţinerea familiei Bodnariu, adunându-se 1.054 de semnături.

În cadrul manifestaţiei, pastorul timişorean Samuel Tuţac a atras atenţia că legislaţia din România în privinţa Protecţiei Copilului nu este departe de cea norvegiană, diferenţa fiind că nu se aplică. Tuţac a făcut rererire şi la declaraţia şefei de la Protecţia Copilului Timiş, Emilia Milutinovici, care a declarat că „în general, părinţii socotesc că copiii sunt proprietatea lor, dar nu este aşa”. „Dacă statul vrea copii, să şi-i facă”, a spus pastorul Tuţac, la protestul din faţa Prefecturii Timiş.

www.adevarul.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 35

Close