Stiri externeVideo

VIDEO: Papa face o declaraţie dură despre avort

Papa Francisc a făcut o declaraţie controversată despre întreruperile de sarcină. Suveranul Pontif a spus că recurgerea la această procedură este asemănătoare cu angajarea unui “asasin pentru a rezolva o problemă”.

 Episcopul Romei s-a pronunţat deseori împotriva avortului, dar această afirmaţie a sa este cea mai dură de până acum. Papa Francisc a declarat, în faţa oamenilor strânşi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, că “suprimarea unei vieţi inocente” nu poate fi
“terapeutică sau  omenoasă”. Afirmaţiile sale vin în contextul în care în Italia, dar şi în alte state europene, capătă amploare campaniile anti-avort, susţinute de politicieni şi grupuri din extrema dreaptă. Activiştii pentru drepturile femeilor li se opun şi luptă pentru a se asigura că procedura poate fi accesibilă în continuare.

PAPA FRANCISC:
“Este just să plăteşti un asasin ca să scapi de o problemă? Nu poţi face asta. Nu este corect să elimini o viaţă, oricât de mică, pentru a rezolva o problemă. Dacă faci asta, e ca şi când ai angaja un asasin ca să elimini problema. ”

Guy Verhofstadt, liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Parlamentul European, s-a declarat “foarte surprins” de cuvintele Suveranului Pontif. “Deseori considerat un papă modern şi deschis, afirmaţia lui demosntrează cât de mult mai avem de fapt de lucrat în această privinţă. Întreruperea de sarcină sigură şi legală ar trebui să fie un drept al fiecărei femei, din fiecare ţară,” a transmis Verhofstadt într-un mesaj pe Facebook.

Citește și:  VIDEO: Un preot a obținut în instanță dreptul de a apărea cu coarne în actele oficiale
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =

Close