Video

Video: Mesajul Papei pentru creștinii persecutați

Papa Francisc invită la „ajutorarea creștinilor persecutați”, catolici, ortodocși, protestanți. Intenția de rugăciune a lunii martie este pentru aceștia. În mesajul video Sfântul Părinte amintește că multe persoane sunt persecutate „pentru credința lor, sunt constrânse să părăsească propriile case, lăcașurile de cult, locurile natale și pe cei dragi”.

„Sunt persecutate și ucise de către persecutori pentru faptul că sunt creștini, fără a face deosebire între confesiunile de care aparțin”.

Apoi Papa adresează o întrebare: „Câți dintre voi vă rugați pentru creștinii care sunt persecutați?”. Îi încurajează pe toți să facă acest lucru împreună cu el pentru ca „aceștia să experimenteze sprijinul tuturor Bisericilor și comunităților prin rugăciune și prin ajutorul material”.

Mesajul video prezintă creștini de diferite confesiuni, biserici distruse, credincioși din toate rasele în rugăciune și se termină cu imaginea acelor persoane care îi ajută în mod concret pe cei hărțuiți pentru credința lor.

www.e-communio.ro

Citește și:  Statuia unui zeu păgân a fost expusă la Roma

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 45 =

Close