Stiri externe

Video: Guvernator creștin acuzat de blasfemie în Indonezia musulmană

Poliția din Indonesia a adus acuzații de blasfemie împotriva guvernatorului creștin al capitalei. În 2014, Basuki Purnama a fost primul creștin ales în funcția de guvernator al orașului Jakarta.

Extremiștii din țara cu cei mai mulți musulmani spun că Coranul le interzice să fie conduși de un guvernator care nu este musulman. În timpul campaniei sale pentru alegeri, Basuki a spus recent că militanții musulmani au interpretat Coranul în mod greșit. Astfel, a fost acuzat de blasfemie, iar extremiștii au ieșit pe străzi. Corespondentul CBN Asia, Lusille Talusan explică ce se ascunde în spatele cazului.

Domnul Purnama a predat la școala duminicală. Este un creștin devotat. Dânsul luptă împotriva corupției. Este popular datorită acestui fapt și pentru adoptarea unor politici reformiste. Este foarte îndrăgit, ar putea să câștige alegerile pentru funcția de guvernator din februarie.
Basuki mai poate candida pentru funcția de guvernator, însă poate face până la cinci ani de închisoare dacă este condamnat pentru blasfemie.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 40

Close