Stiri externe

Vicepreședintele Pence: „Ambasada SUA va fi mutată la Ierusalim înainte de sfârșitul anului viitor”

Ambasada Statelor Unite va fi mutată la Ierusalim înainte de „sfârșitul anului 2019”, a declarat vicepreședintele SUA, Mike Pence. Estimările anterioare indicau că mutarea ambasadei de la Tel Aviv va lua trei sau patru ani.

„SUA a ales realitatea şi nu ficţiunea – şi realitatea este singura fundaţie adevărată pentru o pace corectă şi durabilă” a spus Pence parlamentarilor israelieni.

În discursul său în fața Knesset-ului, Pence i-a încurajat pe palestinieni să-și reconsidere negocierile: „Pacea poate fi instaurată doar prin dialog”, a spus el.

El a spus, de asemenea, că există ajutor pentru creștinii persecutați din Israel: „Pentru prima dată oferim sprijin direct creștinilor și minorităților religioase în timp ce își reconstruiesc comunitățile după ani de represiune și de război”, a spus el.

Cuvintele lui Pence însă nu au fost bine primite de toată lumea. Membrii arabi din Knesset au boicotat discursul vicepreședintelui. Discursul lui Pence a fost întrerupt pentru scurt timp de către membri arabo-israelieni din Parlament care, în semn de protest, au afişat pancarte pe care erau scrise mesaje în engleză şi arabă, precum “Ierusalimul este capitala Palestinei”. În cele din urmă, aceştia au fost escortaţi afară din sală.

„Noi recunoaștem că pacea necesită compromisuri, dar puteți fiu siguri că singurul lucru pe care Statele Unite ale Americii nu îl va compromite este siguranța și securitatea Israelului. Orice acord de pace trebuie să asigure capacitatea Israelului de a se apăra de unul singur”, a spus el.

Pence a mai spus că SUA nu va permite niciodată Iranului să achiziționeze o armă nucleară.

„Suntem prietenii voștri”, a spus el. „Și vine ziua când veți fi eliberați de regimul care vă opresează, vă fură visele și vă ruinează speranțele. Noi suntem cu voi, și când va veni în sfârșit ziua eliberării voastre – și va veni -, prietenia dintre popoarele noastre va înflori din nou”.

Sursă: Christian Headlines via alfaomega.tv

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 43

Close