FamilieStiri interne

Vicepremierul Paul Stănescu: Referendumul pentru familie, în luna mai

Vicepremierul Paul Stănescu, deţinător şi al funcţiei de vicepreşedinte al PSD, a aunţat că în luna mai va fi organizat referendumul prin care este redefinită definiţia casătoriei, aceast fiind „uniunea liber consimţită între bărbat şi femeie“, nu „între soţi“.

„În luna mai ar trebui să fie referendum pentru familie”, a declarat luni dimineaţă vicepremierul Paul Stănescu, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor.

Coaliţia pentru Familie a depus, în urmă cu doi ani, la Parlament, o iniţiativă cetăţenească de modificare a articolului 48 din Constituţie, însoţită de trei milioane de semnături.

Articolul 48 din Constituţie prevede, în prezent, că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor“.

Modificarea propusă de Coaliţia pentru familie este ca familia să fie întemeiată, conform Constituţiei, „pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

adevarul.ro

Citește și:  Secretul „bisericii pop-rock“ din Timişoara. Am aflat cine sunt fetele care au cucerit o ţară întreagă

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 27

Close