PersecutiiStiri externe

Vaticanul, complicități murdare cu China comunistă. Bisericile creștine dărâmate

Un episcop de la Vatican, apropiat de Papa Francisc, a declarat că Sfântul Scaun va reînnoi controversatul acord secret cu regimul comunist chinez și că „experiența inițială a decurs bine”.

Cum acordul pe doi ani dintre Vatican și Beijing expiră pe 22 septembrie, episcopul argentinian Marco Sanchez Sorondo, cancelarul Academiilor Pontificale de Științe și Științe Sociale, a declarat ziarului Global Times, controlat de Partidul Comunist, „îl vor reînnoi, ceea ce înseamnă că experiența inițială a decurs bine”.

Citeste si: Templul satanic scoate la loterie avorturi gratis și recunoaște că avortul copiilor nenăscuți este un ritual satanic

Anterior, Sanchez a elogiat China ca fiind „extraordinară” și a spus că regimul său comunist este „cel mai bun în implementarea doctrinei sociale a Bisericii”.

În septembrie 2018, când acordul Vatican-China a fost semnat prima dată, Sanchez a respins criticile la adresa documentului într-o declarație care a fost de asemenea publicată în Global Times.

Conținutul acordului Vatican-China rămâne necunscut, dar din informațiile care s-au scurs în diferite cercuri acesta ar permite autorităților comuniste chineze să fie ele cele care aleg episcopii, aceștia urmând a fi ulterior confirmați de Papă, contrar învățăturii catolice.

În articolul său despre afirmațiile lui Sanchez, vorbește despre document ca despre „acordul provizoriu prinvind nominalizarea episcopilor”.

În august 2019, amintește LifeSiteNews, Vaticanul a confirmat consacrarea primului episcop chinez ca urmare a acordului.

Citește și:  Decretul lui Matteo Salvini a fost publicat în Monitorul Oficial, care prevede ca pe cărţile de identitate ale minorilor să apară rubricile „tată” şi „mamă”

În ultimele luni, relatări din China au vorbit despre retragerea continuă a crucilor și a altor semne religioase de pe biserici, dar și despre faptul că autoritățile comuniste au început confiscarea acestor simboluri creștine și din casele oamenilor.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 76

Close