Diverse

Vatican: Papa Francis s-a alăturat “fraților migranți musulmani”

Papa Francisc s-a alăturat “fraților migranți musulmani” și a lansat un apel internațional la sfârșitul audienței generale de astăzi. “Să ne rugăm pentru toți migranții exploatați și umiliți!

Să ne rugăm într-un mod special pentru frații noștri Rohingya, care sunt vânaţi şi torturaţi! Nu sunt creștini, sunt frații și surorile noastre”. Apoi a cerut celor prezenţi în aula Paul al VI-lea să se roage și a început să spună pe Tatăl Nostru cu voce tare.

“Sunt ani de zile de când că acești frați suferă,  sunt torturați, uciși  şi împiedicaţi să își desfășoare tradițiile, credința musulmană”, a spus Papa Francisc.

Rohingya sunt un grup etnic musulman, care se află în nordul statului Rakhine din Burma, la granița cu Bangladesh, și nu este recunoscută ca o minoritate din Burma (Myanmar). Criza umanitară a izbucnit în 2012, când au suferit atacuri violente din partea majoritaţii budiste. Autoritățile birmaneze au fost acuzate că  nu au intervenit pentru a opri violențele, ceea ce a determinat ca tot mai mulţi Rohingya să fugă. Pentru a înrăutăţi situaţia  a intervenit politica de returnare adoptată de către Thailanda, Malaezia și Indonezia.

www.evz.ro

Citește și:  Franklin Graham a numit din nou islamul o “religie a războiului”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 90

Close