PersecutiiStiri externe

Val de arestări în rândul CREȘTINILOR din China, care se opun DEMOLĂRII crucilor

Forțele de poliție chineze au efectuat mai multe descinderi la creștinii care se opun campaniei regimului comunist de a înlătura crucile.
cruce-465x390

„Cel puțin nouă persoane au fost ridicate de poliție, dar cifra este în creștere”, a declarat un lider bisericesc din provincia Zhejiang, din estul Chinei, locul unde se desfășoară operațiunile, relatează The Guardian.

„Credem că este vorba de o campanie care îi vizează pe liderii creștini din provincie. Nu poate fi decât o acțiune coordonată de guvernul provinciei.”

Printre cei reținuți s-ar afla și Zhang Khai, un proeminent avocat pentru drepturile omului din Beijing, care și-a oferit serviciile mai multor biserici din regiune.

Fricțiunile dintre Partidul Comunist și biserică au început la Zhejiang la sfârșitul lui 2013, când autoritățile au început o campanie de demolări care, susțineau acestea, vizau clădirile ilegale.

De atunci, mai mult de 1200 de cruci au fost date jos, afirmă activiștii. mai multe biserici au fost demolate în totalitate, inclusiv catedrala din Wenzhou, oraș cunoscut drept„Ierusalimul Chinei”, datorită marii congregații creștine de aici.

În ultimele luni s-au înregistrat mai multe proteste împotriva intensificării acestei campanii, iar liderii catolici au denunțat demolarea crucilor ca pe un „act diavolesc” și au anunțat că„acolo unde o cruce este dată jos, mai multe vor fi puse în loc”.

Citește și:  IRAN: Musulmanii convertiti la crestinism obligati să-și declare credinta daca vor obtinerea cardurilor de identitate

Autoritățile par să fie foarte iritate de aceste proteste. Luna aceasta, ziarul guvernamental în limba engleză Global Times i-a avertizat pe creștini să nu se mai opună și să nu se mai plângă ziariștilor străini.

De marțea aceasta a început un val de arestări, gândit să pună capăt protestelor creștinilor. Polițiști îmbrăcați civil au sosit în zonă cu liste de nume și cu fotografii ale celor căutați, a declarat liderul creștin citat.

 „Spuneau că cei reținuți sunt puși duși la arest. Toți suntem foarte furioși. Nu le-au spus celor ridicați ce fapte li se impută și nu au arătat nici un document. Și acum sunt polițiști în civil în fața casei mele. Știu că dacă ies mă arestează și pe mine.”

Avocatul Zhang Khai, cunoscut apărător al drepturilor creștinilor, a fost ridicat marți noaptea, au declarat surse creștine pentru RFA, o instituție de presă finanțată de Statele Unite.

Un membru al bisericii a declarat:

„Au operat în liniște, la miezul nopții. Nu au anunțat pe nimeni de la noi din biserică. Până să ajungem noi, deja îl ridicaseră.”

În Zhejiang se află cea mai mare comunitate creștină din China, estimată la 300.000 de catolici și la un milion de protestanți. Multe dintre biserici sunt secrete, organizate în casele oamenilor, pentru a scăpa de persecuțiile autorităților.

Citește și:  Statuia unui soldat STORMTROOPER (din filmul Star Wars) CRUCIFICAT intr-o Biserică Anglicană din Londra

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 30

Close