Editoriale

Drepți între norvegieni

”Vai de cei…care scot cu fața curată pe cel vinovat, pentru mită și iau drepturile celor nevinovați!” Isaia 5:23

vulpea

Doamna Gro Hillestad Thune este jurist norvegian, un aspru critic al Barnevernet din punct de vedere al drepturilor omului. Se pare că împotriva sistemului Barnevernet de a face bani de pe spatele guvernului, luptele doamnei Thune sunt zadarnice. Și totuși….

Într-un recent articol doamna Marianne Haslev Skanlad confirmă ceea ce jurista norvegiană afirmă de mult timp.

Citate:

”Cred că este o binecuvântare că au apărut demonstrațiile. Asigurarea domniei legii este mult mai deficitară pentru copiii și părinții în contact cu Barnevernet decât pentru cei care urmează să fie pedepsiți și puși în închisoare, spune Thune, care vrea mai mult ajutor pentru părinți și mai puțin control asupra lor.”

”Ea crede căci cazul IDA  dă la iveală greșelile sistemului la toate nivelele și că acest caz ar trebui să conducă la învățăminte la nivel național….Dar ea se îndoiește puternic că investigația anunțată asupra cazului (IDA) va conduce la astfel de învățăminte…Eu nu voi anticipa rezultatele vreunei investigații. Dar ca principiu, este ca și când pui vulpea să păzească gâștele.”

Se referă la faptul că în Norvegia nu există control independent. Comisia de control face parte tot din Barnevernet, așa că….Barnevernet este controlat de ….Barnevernet sau ca să folosim un exemplu românesc…..

Citește și:  SUA critică România, în raportul despre drepturile omului: românii promovează antisemitismul, xenofobia, discriminarea homosexualilor și naționalismul pe internet

…dar nu …era să amintesc doi primari aflați la închisoare ce (în mod ipotetic) ar fi puși să se controleze unul pe altul…m-am gândit eu la doi…
…dar pentru că sunt mult mai mulți renunț, puneți voi…
e ca și cum ai pune un penal să controleze pe alt penal.

Cam asta spune doamna Thune, drept pentru care îi mulțumim. Bănuiam, dar se confirmă.
În Norvegia Breivik are mai multe drepturi decât Bodnariu.

Sursa: vesteabuna.wordpress.com

 

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 29

Close