Stiri externeVideo

Va incepe un razboi intre Israel si Iran

De ani intregi, Iranul jura ca va anihila Israelul. Acum, din cauza razboiului civil sirian, fortele iraniene sunt mai aproape ca oricand de Israel. ata de ce liderii israelieni au mers in linia intai, pentru a vedea pericolul cu ochii lor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si membri ai cabinetului au vizitat granita de nord a Israelului la Inaltimile Golan, cu vedere spre Siria. Au primit informatii de la seful de Stat Major si de la alti ofiteri de armata.

„Sunt impresionat de lucrarea mareata pe care armata israeliana o face aici pentru protectia granitelor noastre si a tarii noastre. Noi cautam pacea, dar suntem pregatiti de orice scenariu. Nu recomand nimanui sa ne provoace.” a spus el.

Israelul atragea atentia ca Iranul creeaza o legatura terestra din Teheran pana la granita Israelului cu Siria si s-a aratat ingrijorat de prezenta in crestere a iranienilor, atat in Siria, cat si in Liban.

Analistul in Orientul Mijlociu, Jonathan Spyer, spunea pentru CBN ca Iranul are succes si ca Vestul trebuie sa contracareze regresul de pana acum.

Iranienii au cel mai sofisticat si indepartat reprezentant. Spre deosebire de alte tari care privesc spre aceste trei natiuni, Siria, Irak si Liban, iranienii nu vad trei natiuni, ci un singur spatiu si se preocupa asiduu sa-si comaseze fortele in spatele aliatilor sai sau inaintea dusmanilor, in tot acest spatiu continuu dintre granita Iran-Irak si Marea Mediterana.

Citește și:  Nu exista dovezi cum ca Mahomed ar fi vizitat vreodata Ierusalimul

Aceasta e marea provocare pentru interesele Vestului si cred ca cel mai urgent e, intr-un fel, captarea acestei perspective si crearea unei politici similare pentru a-i putea contracara pe iranieni, sa incepem sa vedem acest teritoriu ca un singur spatiu, sa vedem ce piese avem pe tabla si cum putem ajuta aceste piese sa inainteze si sa dam inapoi piesele conduse de dusman.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 216 – 17 februarie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 89 =

Close