Social

UPDATE: Familia Bodnariu se va reuni până la 1 iulie, crede avocatul, însă familia infirmă aceasta

UPDATE: În ciuda declarației oficialilor norvegieni că se pregătesc să reanalizeze anumite cazuri de preluare a copiilor de către instituția Bernevernet, și în ciuda optimismului avocatului lor, pe pagina oficială de sprijin a familiei, bodnariufamily.org, s-a publicat un scurt comunicat în care se afirmă:

Nu există niciun indiciu că familia Bodnariu va fi reunită înainte de luna Iulie. Dorim și sperăm din toată inima, dar nu putem transforma dorințele și speranțele noastre în știri!

Suntem la curent cu noua atitudine a oficialităților norvegiene referitoare la o iminentă reevaluare a unor cazuri similare cu cel pe care îl reprezentăm. 

Drama familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost răpiți în mod abuziv și neîntemeiat de autoritățile norvegiene se apropie de final după luni de proteste repetate în favoarea lor pe toate meridianele lumii.
protest-familia-bodnariu-agnus-dei
Ministrul care are în subordine serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia, în grija căruia încă se află patru dintre copiii familiei Bodnariu, a declarat că va reanaliza mai multe dosare instrumentate de Barnevernet: „Luăm criticile vis-a-vis de Protecția Copilului foarte în serios și am dat Comisiei de Sănătate misiunea să reevalueze o serie de dosare”, a spus Solveig Horne.
„Cred că vom vedea familia reunită până la 1 iulie”, a declarat și Marius Reikeras, avocatul familiei Bodnariu.
În prezent, șapte familii de români se luptă pentru a-și recupera copii de la autoritățile norvgiene.
Barnevernet a luat în custodie cei cinci copii ai familiei Marius și Ruth Bodnariu. Cel mai mic dintre aceștia a fost deja redat familiei.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 67

Close