Stiri interne

Ungaria va plasa din nou migranţii în detenţie, a decis Parlamentul de la Budapesta

 

Ungaria va plasa din nou migranţii în detenţie, a decis Parlamentul de la Budapesta

Parlamentul ungar a adoptat cu o majoritate detasata, marti, reintroducerea plasarii sistematice in detentie a tuturor migrantilor care au intrat in tara, o masura anulata la presiunile UE si Inaltului comisar ONU pentru refugiati.

Noua lege, adoptata cu 138 de voturi pentru, sase contra si 22 de abtineri, prevede ca migrantii vor fi plasati in “zone de tranzit” la frontiera cu Serbia si Croatia, relateaza AFP.

Ei vor ramane in zonele respective pana cand justitia ia o decizie definitiva privind cererea lor de azil.

Autoritatile ungare si-au anuntat intentia de a impune o astfel de masura in luna februarie, cand seful cancelariei premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a precizat ca migrantii vor fi cazati in containere.

Luna trecuta erau aproape 600 de migranti in Ungaria, care asteaptau ca cererile lor de azil sa fie procesate. Majoritatea stateau in tabere deschise, ceea ce reprezenta un risc pentru securitate, au explicat autoritatile.

In aceste conditii, obiectivul Guvernului este sa le restrictioneze circulatia, fara a inchide complet granitele.

La sfarsitul lunii august, Ungaria a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un al doilea gard la frontiera de sud, cu Serbia.

Potrivit premierului Viktor Orban, noul gard, care va fi ridicat paralel cu cel existent deja, va consolida apararea in fata unui eventual nou aflux de migranti.

Citește și:  COVID-19: Cum a fost aruncată Omenirea peste noapte în cea mai cruntă Dictatură

Budapesta se teme ca, daca Turcia renunta la acordul cu UE pentru oprirea fluxului de refugiati, sute de mii de solicitanti de azil ar putea traversa din nou Europa.

www.news.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 42

Close