PersecutiiStiri externe

Ungaria se face SCUT pentru creștinii persecutați în lume

Budapesta nu rămâne impasibilă in fața persecuțiilor pe care le suportă creștinii din Orientul Mijliociu. Așa promit autoritățile ungare, care au anunțat că vor să sprijine  organizațiile de combatere a persecuțiilor împotriva creștinilor, acum, în vremuri în care acestea au devenit mai răspândite decât în vremea lui Nero.

Ungaria vrea să devină un centru și un susținător al organizațiilor de combatere a persecuțiilor împotriva creștinilor, a declarat secretarul de stat ungar pentru resurse umane, Bence Retvari, în cadrul unei conferințe internaționale consacrate persecuțiilor anticreștine din lume care a avut loc vineri la Budapesta, transmite MTI, potrivit agerpres.

Persecuțiile împotriva creștinilor sunt mai răspândite în lume decât pe vremea împăratului Nero, patru cincimi din cei persecutați din motive religioase fiind creștini, a notat Retvari, care a făcut apel la participanții la conferință să adopte un plan de acțiune pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați.

Acesta spune ca lideri religioși din Orientul Mijlociu au cerut democrațiilor occidentale să-i ajute pe creștinii persecutați din această regiune a lumii oferindu-le mai curând ajutor umanitar și nu primindu-i în țările lor.

Citeste mai mult pe: www.activenews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 35

Close