Stiri externe

Ungaria acordă ajutor creștinilor din Europa si Orient. Înființează departamentul de sprijin al creștinilor persecutați de neo-marxiști și islamiști

viktor-orban-hungary-speech

 

Ungaria a anunțat o nouă inițiativă de lupta împotriva forțelor care ii discriminează si persecuta pe creștini. Guvernul Maghiar a decis că, în lumina recentelor atacuri asupra creștinilor din partea islamiștilor și neo-marxiștilor, va fi infiintat un nou departament în Ungaria, care sa studieze aceste cazuri și sa lupte împotriva forțelor radicale care amenință viețile creștinilor nevinovați.

Autoritățile au indicat faptul că acest departament nu va lua în considerare doar atacurile care au loc în Orientul Mijlociu, ci, totodata, formele disimulate de discriminare împotriva creștinilor din Europa. Ministrul ungar pentru Capacitati Umane, Zoltan Balog a declarat: “Creștinismul a devenit religia cea mai persecutată, astfel incat din cinci persoane ucise din motive religioase, patru dintre ele sunt creștini.

În 81 de țări din întreaga lume creștinii sunt persecutați și 200 de milioane de creștini trăiesc în zone în care acestia sunt discriminati. Milioane de vieți creștine sunt amenințate de adepți ai ideologiilor religioase radicale”, titrează LoNews.

Acest departament va fi primul de acest fel din lume care se va confrunta cu problema persecuției creștine. Autoritățile au scos la iveală faptul că acest lucru este de cea mai mare importanță în lumea de astazi, Creștinismul confruntandu-se cu amenințări din partea mai multor grupuri radicale, cum ar fi ISIS, Boko Haram și alte astfel de grupari.

Autorităţile considera, de asemenea, că discriminarea împotriva creștinilor credinciosi din Europa este într-o creștere constantă, iar departamentul va studia si acest lucru. Odata cu urmarirea persecuțiilor din Orientul Mijlociu, a spus Balog, “vom ramane cu un ochi vigilent asupra formelor mai subtile de persecutare, din interiorul granițelor europene”.

Aceasta mutare a guvernului maghiar vine ca o adevarata surpriză, chiar intr-un moment in care Obama s-a aflat ub mare presiune din partea grupurilor creștine conservatoare din SUA, cerandu-i-se sa adopte măsuri ferme împotriva persecutarii Creștinismului. Cu toate acestea, insa, unele grupari au remarcat ca Președintele Statelor Unite nu a facut prea mult in acest sens. Centrul American de Drept si Justitie a intentat un proces împotriva Președintelui, pentru că nu abordează problema într-un mod adecvat.

Noul departament maghiar, estimat a avea un buget de 3 milioane de euro, a fost inspirat de Premierul Viktor Orbán și de călătoria lui Balog la Roma, unde s-a întâlnit cu Papa Francisc și cu alți lideri ai Bisericilor Orientale creștine.

Sursa: NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 17

Close