Stiri externe

UNESCO a declarat o zonă a malului estic al Iordanului locul botezului lui Iisus

Botezul lui Iisus a avut loc în râul Iordan (Matei 3:13), dar unde anume pe cursul râului este o dezbatere încă nesoluționată. Cu toate acestea, UNESCO a stabilit o zonă pe malul estic al râului Iordan ca loc de închinare, spunând că se crede a fi, cel mai probabil, locul unde a avut loc botezul lui Iisus Christos.

dreamstime_xl_48370987-1170x774

Noul Testament nu specifică pe care mal al Iordanului a avut loc botezul și nu există dovezi istorice ale evenimentului petrecut acum circa 2.000 de ani.

Cum era de așteptat, decizia a fost salutată de autoritățile iordaniene, însă un oficial palestinian s-a plâns că și malul vestic trebuia inclus în situl UNESCO. Experții spun că nu există dovezi arheologice pentru determinarea malului estic ca loc al botezului, deși mai multe biserici l-au acceptat ca pe locația autentică.

Favorizarea de către UNESCO a malului estic nu are nicio legătură cu realitatea arheologică” spune Jodi Magness, un arheolog la Universitatea din Carolina de Nord.

Cele două locații, cea operată de Israel, în vest, și cealaltă, din Iordania, sunt gazdele turiștilor creștini și ai celor care efectuează pelerinaje. Locația din Israel, Qasr al-Yahud a atras circa 500.000 de vizitatori în 2012, iar locația din Iordania, numită al-Maghtas, doar câteva zeci de mii.

semneletimpului.ro

Citește și:  ISRAEL: Benny Gantz le cere israelienilor SĂ ÎNCHIDĂ era Netanyahu
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Close