SanatateStiri externe

Un tânăr s-a trezit din „moarte cerebrală” după ce tatăl său l-a protejat cu arma în mână de medicii care se pregăteau să-i recolteze organele

O întâmplare petrecută în 2015 într-un spital din Texas, unul din cele mai conservatoare state americane, a pus într-o lumină aparte conceptul de „moarte cerebrală” şi consecinţele teoretizării acestuia pentru practica din spitalele occidentale.

În ianuarie 2015, texanul George Pickering al III-lea, în vârstă de 27 de ani, a suferit un atac cerebral.

Medicii spitalului Tomball din Houston l-au declarat în moarte cerebrală şi au propus familiei eutanasierea. Acordul de întrerupere a susţinerii funcţiilor vitale a fost semnat de mama vitregă a lui George. Însă tatăl său nu era pregătit să renunţe, scrie washingtonpost.com

Când medicii i-au cerut să părăsească salonul, pentru a urma procedura de eutanasiere, George Pickering al II-lea, tatăl tânărului, a scos un pistol şi a ameninţat că-l va folosi. Bărbatul îşi făcuse curaj, în prealabil, cu câteva pahare de alcool. A fost dezarmat aproape imediat de un alt fiu al său.

Cu toate acestea, trupele speciale SWAT au ajuns rapid la faţa locului şi a urmat o procedură de negocieri care a durat aproape trei ore, la capătul cărora tatăl a fost evacuat.

Omul era, însă, fericit, fiindcă, tocmai înainte ca poliţiştii să ajungă la el, fiul său se trezise din comă şi îl strânsese de mână. Faptul că tânărul şi-a revenit a fost confirmat de medici şi constatat cu uimire şi de poliţişti.

Citește și:  Etiopia: Creștini uciși de către musulmanii

Miracolul nu a împiedicat, însă, ancheta judiciară. Seniorul Pickering a fost rapid judecat şi condamnat la 10 luni de închisoare – o pedeapsă minimă, judecătorul ţinând cont de circumstanţele atenuante. A fost eliberat chiar în preajma Crăciunului din acelaşi an.

În clipul video de mai jos cei doi Pickering, tată şi fiu, se pregăteau să-şi petreacă sărbătorile de iarnă împreună.

„Legea a fost încălcată, dar pentru un motiv întemeiat. Tocmai de aceea mă aflu acum aici. Iar motivul a fost dragostea!”, a declarat fiul supravieţuitor, citat de postul de televiziune KPRC.

https://youtu.be/xhp5ugWIUNk

Stiri pentru viata.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 75

Close