Stiri externe

Un preot italian a înfuriat Vaticanul dând vina pe căsătoriile între persoane de acelaşi sex pentru cutremurele care au zgududit ţara

Un preot italian a înfuriat Vaticanul dând vina pe căsătoriile
între persoane de acelaşi sex pentru cutremurele care au zgududit ţara

Un preot italian a reuşit să înfurie Vaticanul după ce a pretins că seismele care au zguduit ţara, ucigând sute de persoane şi lăsând alte mii fără adăpost, au fost „pedeapsă divină“ pentru uniunile civile dintre homosexuali, transmite The Guardian.

Părintele Giovanni Cavalcoli, un teolog cunoscut pentru vederile sale extremiste, a făcut comentariile în data 30 octombrie, ziua în care centrul Italiei a fost lovit de un cutremur de 6,6 magnitudine – cel mai puternic seism care a lovit ţara în 36 de ani.

Cavalcoli a declarat pentru Radio Maria că şocurile seismice au fost “pedeapsă divină” pentru “jignirea familiei şi a demnităţii căsătoriei, în special prin intermediul uniunilor civile” dintre persoane de acelaşi sex.

Italia este una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a recunoscut în mod legal relaţiile între persoane de acelaşi sex, introducând o legislaţie luna trecută pentru a permite uniunile civile gay.

Postul de radio s-a distanţat de opiniile lui Cavalcoli, iar Vaticanul a emis o mustrare înţepătoare, spunând că ideea unui Dumnezeu răzbunător este “o viziune păgână”, datând din “epoca pre-creştină”.

Arhiepiscopul Angelo Becciu, numărul doi în secretariatul puternic de stat al Vaticanului, a declarat că comentariile Cavalcoli au fost “ofensatoare pentru credincioşi şi ruşinoase pentru non-credincioşi”.

Citeste mai mult pe: adevarul.ro

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close