Stiri externe

Un posibil loc de refugiu pentru creștini în Câmpiile Ninivei, Irak

Armata kurdă a început să elibereze multe sate și orașe creștine capturate de SIIL, dar mulți creștini ezită să se întoarcă acasă de teamă că s-ar putea întâmpla din nou. În cursul recentei călătorii în nordul Irakului, am vizitat tabăra de refugiați Ankawa, unde am aflat despre îngrijorările creștinilor cu privire la planul de a înființa un refugiu sigur pentru ei în locul unde profetul Iona i-a avertizat pe niniveni.

Astăzi, orașul creștin Qaraqosh e liber de sub opresiunea SIIL pentru prima dată după mai bine de doi ani, dar va avea nevoie de o reconstrucție masivă. După cum a spus sora Diana, de la organizația Niniveh Relief, acesta are nevoie și de protecție.

Protecția e prioritatea principală. Chiar dacă obținem tot ce trebuie pentru infrastructură, amenajare, servicii, principala problemă e asigurarea protecției.

Ce rost are ca oamenii să revină și să reconstruiască, ca mai apoi să vină un alt grup și să ne forțeze să plecăm, sau poate chiar să avem parte de război? Avem nevoie de ceva palpabil, de ceva ce să ne asigure că vom fi protejați.
Aceasta fiindcă SIIL, cunoscut și ca Daesh, e doar cel mai recent grup care a atacat creștinii irakieni. E o persecuție continuă, care a început în 2003, odată cu ascensiunea Daesh, care s-a arătat și s-a simțit profund.

Citește și:  Canada: Tatăl în pericol de arestare dacă se va adresa copilului transgender după sexul real

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 159 – 24 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 51 =

Close