Stiri externe

Un pastor din Singapore a fost găsit vinovat de sifonarea a 32 de milioane de euro pentru finanţarea carierei muzicale a soţiei sale

Şase lideri ai unei bogate biserici evanghelice din Singapore au fost găsiţi vinovaţi de sifonarea a 32 de milioane de euro, cu scopul de a finanţa cariera muzicală a soţiei pastorului, relatează TV5 Monde.
646x404
La capătul unui proces răsunător care a durat doi ani, pastorul Kong Hee, în vârstă de 47 de ani, şi cinci colaboratori de-ai săi au fost găsiţi vinovaţi, miercuri, de sifonarea a 32 de milioane de euro de la City Harvest Church, în scopul finanţării carierei muzicale a soţiei pastorului, apoi pentru ştergerea urmelor.
Pastorul Kong şi un colaborator de-al său au fost găsiţi vinovaţi de abuz de încredere şi ar putea primi 20 de ani de închisoare. Ceilalţi patru acuzaţi, între care contabilii bisericii, au fost găsiţi vinovaţi de falsificarea unor acte. Conform acuzării, banii erau sifonaţi din bugetul alocat construcţiei de biserici.
„Acuzaţii au ales să se dedea la operaţiuni clandestine şi să conspire pentru a le acoperi“, a precizat judecătorul See Kee Oon. Ei au fost eliberaţi sub control judiciar. Data pronunţării sentinţelor încă nu a fost stabilită.
Potrivit inculpaţilor, cariera muzicală soţiei pastorului avea un caracter misionar. Muzica sa, spun ei, avea puterea de a atrage credincioşi de dincolo de frontiere. Pastorul Kong nu a făcut niciun comentariu în momentul ieşirii din tribunal.
Cu toate investiţiile făcute, cariera muzicală a soţiei pastorului, Sun Ho, în vârstă de 43 de ani, nu a luat avânt. Cântăreaţa a ţinut însă să le mulţumească susţinătorilor săi prin intermediul unui mesaj pe Facebook. „Vă mulţumim pentru rugăciunile voastre“, a scris ea.

Citește și:  Apar primele victime ale noii legislații anti-avort din SUA. E vorba despre doi congresmeni republicani care au votat legea

Sursa:adevarul.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 24

Close