MisiuneStiri externeVideo

Un misionar din China a folosit pasiunea sa pentru skateboarding pentru a evangheliza

Initial, skateboardingul a fost un fenomen occidental insa, in prezent se raspandeste printre tinerii generatiei Millenium din China. Cu putin timp in urma un skater britanic s-a mutat in China ca sa-i antreneze pe tineri in acest domeniu sportiv. Insa asa cum ne va spune Mengfei Li, el le-a oferit si o lectie de viata.

Skateboardingul este cea mai noua tendinta in China. In multe orase din China, tinerii din generatia Millenium se aduna la sfarsit de saptamana ca sa interpreteze dansul skatebordului . Acest fapt a atras atentia unui expert de peste ocean. James Tyson s-a nascut in Regatul Unit. Din copilarie a fost pasionat de skategoarding . I-a dat o identitate si un scop in viata.

„In tinerete m-a interesat doar skatebordul. Am vrut sa fiu mai bun. Mergeam la scoala, insa nu ma puteam concentra asupra studiilor. Ma gandeam doar la skateboarding . M-am simtit liber si am simtit ca ma pot exprima.”

James s-a nascut intr-o familie de crestini, insa a realizat ca acest sport i-a adus mai multa satisfactie decat religia.

„Am fost inconjurat de tentatii. Am incercat sa ma opun, dar in ziua urmatoare am cedat presiunii si m-am alaturat unui grup. Eram de gasca.”

Desi James s-a confruntat cu niste provocari, el a considerat ca prin intermediul sportului poate sa scape de probleme. Insa nu a inteles ca avea nevoie de mai mult in viata decat skatebordul.

„M-am ranit grav in urma unui accident. Aveam dureri insuportabile de spate. Ma simteam singur si imi pierdusem nadejdea. Credeam ca viata mea e o gluma.”

In mijlocul suferintei sale, James a fost vizitat de o prietena care i-a spus ca Dumnezeu a chemat-o sa slujeasca peste ocean. James a ramas impresionat si a decis sa se lase de toate obiceiurile sale daunatoare. Si-a facut bagajele si a decis sa se mute la Nan Ning unde traieste de 13 ani. James si familia sa au infiintat o lucrare de slujire in domeniul skatebordului . Impreuna cu alti crestini ii invata pe chinezii tineri cum sa castige competitiile. Si cel mai important, ii duc pe tinerii chinezi la Hristos.

„Ii iubesc pe tinerii chinezi. Sunt foarte talentati. Vreau sa ii antrenez sa devina mai buni. Nu vreau sa faca aceleasi greseli ca mine. Numai Dumnezeu ne poate da libertatea autentica.”

Super Chou, prietenul cel mai bun al lui James s-a intors la Hristos prin aceasta lucrare. El concepe placi pentru skateboard cu imagini biblice. „Dupa ce am vazut comportamentul evlavios al lui James am stiut ca Dumnezeu ma poate schimba. L-am acceptat pe Isus ca sa ma protejeze de rau. Trebuie sa traim o viata neprihanita si avem nevoie de o libertate autentica.”

Mai multi oameni s-au alaturat lui James si echipei sale. Majoritatea dintre ei fac parte din generatia Millenium. Chou si James sunt liderii studiului biblic. De-a lungul anilor au botezat numerosi chinezi tineri.

„Skateboardul va fi cel mai popular sport in randul tinerilor din intreaga lume. As vrea sa invit mai multi oameni sa ni se alature. Este foarte important sa stie ca lucrul cel mai bun pe care il pot face este sa Il urmeze pe Dumnezeu.”

Stiri crestine – Mapamond crestin 706 – 28 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 26

Close