Stiri externe

Un jihadist belgian al Statului Islamic îndeamnă la mai multe atentate: “Au adus bucurie credincioşilor musulmani”

Un combatant al Statului Islamic identificat ca belgian i-a chemat pe “fratii” sai din strainatate sa urmeze exemplul atacurilor de la Paris, pe care le-a laudat pentru ca au reusit sa provoace ravagii in Franta, potrivit unei inregistrari video postate de Statul Islamic luni scrie ziare.com

Un-jihadist-belgian-din-Statul-Islamic-indeamna-la-mai-multe-atentate--Au-adus-bucurie--i-credinciosilor--i-
“Adresez un mesaj fratilor mei care au ramas in urma… sa urmeze exemplul acelor frati care au rasturnat Franta in cateva ore”, a declarat combatantul in franceza, relateaza Reuters.

Identificat cu numele de razboi “Abu Qatada al-Belgiki” (belgianul), combatantul a adaugat ca atacurile de la Paris au facut milioane de oameni sa planga, dar au adus bucurie “credinciosilor”.

El era prezentat cu fata acoperita cu o esarfa alba stand in picioare in fata altor combatanti mascati inarmati cu pusti. Logoul inregistrarii sugera ca a fost filmata in estul Siriei, unde Statul Islamic controleaza provincia Deir al-Zor de la granita cu Irakul.

Inregistrarea video, postata pe site-uri jihadiste, prezenta de asemenea combatanti tadjici si algerieni laudand atacurile de la Paris, adauga Reuters.

Citește și:  Franklin Graham: "Scrisoare către comunitatea LGBTQ din Marea Britanie
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 33

Close