Stiri externe

Un grup religios, cu peste 16 MILIOANE de adepţi, îşi schimbă numele

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, cunoscută şi sub numele de Biserica Mormonă, nu mai vrea să fie folosit termenul de „mormon” atunci când se face referire la ea sau la adepţii săi, în conformitate cu noile directive adoptate recent de această biserică creştină restauraţionistă, informează CNN.

Ea susţine în schimb să fie numită printr-una din următoarele expresii: „Biserica”, „Biserica lui Iisus Hristos” sau „Biserica restaurată a lui Iisus Hristos”, subliniind că termenul de „Biserica Mormonă”, deşi utilizat, „nu este o denumire autorizată”, informează CNN.

„Nu ne schimbăm numele, ci corectăm un nume”, a declarat sâmbătă Russell Nelson, preşedintele Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, citat de Deseret News, un ziar mormon din Utah, stat american în care mormonii sunt majoritari.

În plus, discipolii săi nu ar mai trebui să fie descrişi ca „mormoni”, ci prin expresia „membri ai Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă”, se precizează în directivele adoptate joia trecută.

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a fost înfiinţată în 1830 de Joseph Smith şi are peste 16 milioane de membri care au drept misiune restaurarea adevăratei biserici, în puritatea sa primitivă, pentru a pregăti întoarcerea lui Hristos.

Această biserică se bazează pe „Cartea lui Mormon”, după numele unui vechi profet – o versiune „restaurată” a cuvântului lui Hristos, spre deosebire de versiunea clasică, rezultată din „marea apostazie” a creştinismului.

Citește și:  IERUSALIM: Zidul Plângerii redeschis pentru rugăciuni

Efortul de a se distanţa de această denumire nu este nou, lideri ai Bisericii Mormone- care are peste 16 milioane de membrii în întreaga lume- au avut aceeaşi tentativă în 1982, 2001 şi 2011, potrivit CNN.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 27

Close