Stiri externe

Un cuplu de penticostali acuzati ca și-au omorat copilul.

O știre venită tocmai din Canada a fost preluată de presa românească: doi români, soț și soție, au fost condamnați la închisoare pe viață, fiind acuzați că, în 2013, și-au omorât fiul. Alex, copilul omorât, avea 15 ani.

În spatele știrii seci se ascunde una dintre cele mai oribile crime. Băiatul a murit pentru că, timp de 13 ani, a fost ”tratat” de diabet cu rugăciuni, nu cu insulină. De fapt, copilul a murit după ce a primit o ”doză letală” de credință.

Pe scurt, povestea este asta: soții Rodica și Emil Rădiță – acum în vârstă de 55 și, respectiv, 60 de ani – au șapte copii. În anul 2000 erau stabiliți în provincia canadiană Columbia Britanică. Micul Alex, la numai doi ani, este diagnosticat cu diabet de Tip 1. Avea nevoie de insulină.

Deși părinții par să nu creadă în diagnostic, de gura doctorilor acceptă instructajele pentru măsurarea glicemiei și administrarea insulinei la domiciliu. În 2001, copilul este consultat din nou. Audiată la proces, doctorița endocrinolog își amintește că era destul de bine. E consultat din nou în 2003, dar situația lui Alex este degradată vizibil. E foarte slab și are mai multe afecțiuni. La internare era aproape în comă diabetică.

Serviciile sociale iau copilul și un timp stă la o familie adoptivă. Printr-o sentință din 2004, soții Rădiță îl iau înapoi și sunt supravegheați timp de 5 ani. Apoi, în 2009, dispar.

Citește și:  Întrebare încuietoare a unei fetiţe pentru Papa Francisc: „De ce permite Dumnezeu să fie folosiţi copiii pentru prostituţie?“

Ciudat, serviciile sociale din Columbia Britanică le observă dispariția, dar nu comunică acest lucru altor provincii.

Citeste mai departe aici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 7

Close