Persecutii

Un atac impotriva crestinilor este inregistrat in fiecare zi in India

Aproape zilnic, in 2015, au fost raportate atacuri indreptate impotriva creștinilor din India, potrivit unui grup de aparatori crestini scrie lonews.ro.

“Țara a cunoscut 355 de incidente de violență, dintre care 200 au fost majore, pe parcursul anului trecut”, a declarat Iosif Dias, organizator al Forumului Secular Catolic din Mumbai, pentru World Watch Monitor.

india atacuri

Raportul Forumului, lansat in aceste zile, a concluzionat că “este nesigur” să fii creștin în India. Șapte pastori au fost uciși, mai multe călugărițe au fost violate și sute de creștini au fost arestați sub incidenta legilor anti-convertire, in India.
Legislația anti-convertire interzice convertirea prin “ispitire” sau “forță”.

Dias a dat vina, pentru creșterea incidentelor împotriva creștinilor, pe guvernarea Partidului Bharatiya Janata (BJP): “Creșterea BJP a încurajat grupurile nationaliste hinduse naționaliste”, a spus el.

“Ei simt că ii pot trata pe creștini astfel, sub patronajul si protectia BJP”.

“Chiar și guvernul acționează în mod partizan”, a adăugat Dias, subliniind două astfel de cazuri recente.

În primul caz, surorii Bertilla Capra, o calugarita catolica italiancă, lucratoare care a tratat timp de 40 de ani victimele leprei, i s-a refuzat reînnoirea vizelor. Apoi, egumenul Serafim, un preot ortodox rus, a fost oprit pe Aeroportul Internațional Chennai și expatriat. Ambasada Rusiei a declarat că tratamentul la care a fost supus preotul, care a fost reținut pe aeroport. timp de 7 ore. și caruia nu i s-a permis sa consume alimente, a fost “inacceptabil”.

Citește și:  India – Biserică incendiată, Biblii arse într-un atac din noapte

“O astfel de lipsă de respect, demonstrată fata de un preot dintr-o țară prietenă, vine împotriva spiritului de afinitate reciprocă și de cooperare, caracteristic relației ruso-indiene”, a adăugat declarația.

Dias a spus că “toate aceste incidente indică o direcționare organizata impotriva creștinilor, la diferite niveluri”.

“Discursul urii se transformă in ceva mai rău, iar retorica anti-convertire, a fundamentaliștilor hinduși, viciază atmosfera și pregatesc calea atrocităților”, a adăugat el.

In linii generale, se pare ca fundamentaliștii hinduși vor să incrimineze prezența creștină și asistența socială, ca pe o conspirație a convertirii, intreprinsa de puterile occidentale.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 62 =

Close