În Egipt, dieceza de Samalot, ortodoxă de rit copt, se pregătește să celebreze prima comemorare a celor 21 de creștini ortodocși de rit copt, uciși în Libia de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic.

calea-crucii-489tjkfdx

Potrivit agenției catolice de știri Fides care a contactat surse egiptene, celebrările vor culmina cu o Sfântă Liturghie solemnă care va avea loc în data de 16 februarie. În zilele precedente ca și în cele succesive comemorării, preoți și episcopi vor celebra Sfinte Liturghii și vor conduce întâlniri de rugăciune și reflecție în dieceza din care făceau parte majoritatea creștinilor exterminați într-una din localități de pe coasta libiană.

Numele lui Isus a fost ultimul cuvânt pronunțat de cei 21 de martiri
Cei 21 de creștini egipteni, ortodocși de rit copt, au fost răpiți în Libia la începutul lunii ianuarie 2015. Imaginile video cu uciderea lor au fost încărcate în rețeaua Internet de către situri jihadiste în data de 15 februarie. “Acel video a fost realizat asemenea unei înfiorătoare forme de propagandă cinematografică, cu intenția de a răspândi teroare”, a spus Mons. Anba Antonios Aziz Mina, episcop catolic de rit copt de Guizeh. Cu toate acestea, în acea secvență ce reprezintă produsul diabolic al unei sângeroase orori, se vede cum unii dintre martiri, în momentul uciderii barbare au rostit numele lui Isus, murind cu numele Domnului Isus pe buze. Ca în momentele pătimirii și morții martirilor primelor secole de creștinism și martirii creștini ai secolului al XXI-lea s-au încredințat Aceluia care avea să-i primească în Împărăția Cerurilor.

VIDEO: Imn dedicat Martirilor Egipteni
Tertulian, în opera sa intitulată Apologeticum, spunea: “Sanguis martyrum semen christianorum” – sângele martirilor, sămânţa creştinilor.

e-communio.ro

Despre autor

Silvia

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload