PersecutiiStiri externe

Ultimii crestini care au mai ramas in Gaza

Închinătorii Bisericii antice Sfantul Porfirie din Gaza cred că ei ar putea fi ultimii creștini din Gaza, intrucat multi dintre ei au decis să părăsească tinutul, unii in grupuri mari. Acum câțiva ani, existau in regiune 3.000 de creștini, dar astăzi mai sunt doar aproximativ 1200, potrivit USA Today.
gaza-israel
Desi Israelul, de obicei, nu permite nimănui să părăsească zona palestiniana, unora dintre creștini li se permite să viziteze Ierusalimul și Betleemul, de Paști și de Crăciun. Astfel, unii crestini, profitând de sarbatorile de Craciun, au părăsit si in acest an Gaza și au inceput o viață nouă într-un alt loc. Daca situația din Gaza va mai continua, grupurile religioase din zona ar putea dispărea în întregime în 20 de ani, conform unui raport citat de lonews.ro

“Oamenii ar putea crede că plecăm din cauza Hamas”, citeaza USA Today un oficial al Bisericii Grec-Ortodoxe, Jaber Jilder. “Dar nu asta este cauza… ci politicile israeliene in Gaza”.

Jilder a mai vorbit despre un grup militant din Gaza. Statele Unite ale Americii, împreună cu alte națiuni, au numit grupul organizație teroristă, adaugă raportul.

Blocada israeliană a sufocat libertatea in Fâșia Gaza. Banca Mondială a declarat ca economia este acum la un pas de colaps. Organizația Națiunilor Unite a declarat, în acest an, că teritoriul palestinian va deveni de nelocuit pana in 2020, din cauza războiului israeliano-Hamas și a blocadei, conform Gospel Herald.

Între timp, Primul-Ministru israelian Benjamin Netanyahu a explicat că blocada impiedica desfasurarea contrabandei cu arme, din Gaza catre Hamas.

Gaza nu este singurul tinut în care populația creștină este în scădere rapidă. În West Bank, din aceleași motive, creștinii continua sa plece, a declarat crestinul palestinian George Abueed. Creștinii nu pot face nimic pentru a remedia situația, cu excepția plecarii și incercarii de a-si stabili o alta viata mai buna.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 31

Close