Stiri externe

Ucraina este gata sa legalizeze mariajul gay, in 2017

Anterior, președintele Radei Supreme, Vladimir Groisman, spusese că mariajul între persoane de același sex nu va fi legalizat niciodata in aceasta țară.

descărcare

Cabinetul Miniștrilor din Ucraina intenționează să dezvolte un proiect de lege vizand legalizarea “căsătoriei” între persoane de același sex – conform unui raport Tass – înainte de sfârșitul anului 2017, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Acest lucru a fost menționat în “Planul de măsuri pentru punerea în aplicare a Strategiei naționale în domeniul drepturilor omului în perioada de până în 2020”, care a fost oferit publicitatii, de catre Guvernul Ucrainean.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, in data de 23 noiembrie 2015, a aprobat modificări la legislația muncii, care interzic încălcarea drepturilor minorităților sexuale în domeniul ocuparii forței de muncă (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®).
Această cerință este inclusă în pachetul de proiecte de legi, necesar pentru regimul de scutire de vize, al Ucrainei, in Uniunea Europeana.

Cu toate acestea, în Parlament, în timpul votării amendamentelor in cauza, au apărut în mod repetat dispute și lupte.

Revenind,… Vladimir Groisman declarase, in trecut, ca legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex nu va fi niciodata legalizata în Ucraina: Dacă cineva va cere Ucrainei sa recunoasca mariajele între persoane de același sex – si, Doamne ferește să se întâmple asa ceva – niciodată nu voi sprijini acest lucru – spunea el, de la tribuna Parlamentului.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

Close