Istoria Crestinismului

Turnul Babel a existat potrivit noilor descoperiri

Recent  a fost dezvăluită o nouă dovadă a existenței Turnului Babel.

O tableta din piatra in care este reprezentat Turnul Babel a fost descoperita  în Babilon cu aproape un secol în urmă, dar nimeni nu a realizat importanța ei până când profesorul Andrew R. George , expert în texte antice a  analizat și dezvăluit semnificația  gravuri.

Acesta din urmă care a fost filmata pentru prima dată de Smithsonian Magazine  are o ilustrație care prezintă o structură piramidală pe șapte terase cu o reprezentare a regelui Nabucodonosor al II – lea, care a domnit în Babilon 605-562 î.Hr.

Trebuie remarcat faptul că experții care figurează în raport consideră că marele ziggurat al Babilonului este prima și singura versiune a Turnului Babelului și că acesta a fost construit prin urmare chiar de către Nebucadnețar al II-lea este de fapt un zigurat de circa 90 metri inaltime.

Datorită imaginilor prin satelit experții au localizat locul pe care a fost construit Turnul Babel acesta fiind în Irakul de astăzi.

Tableta conține inscripții care detaliază planurile de construcție sau restaurare efectuate de Nebucadnețar II. Acesta din urmă este reprezentat cu o pălărie conică regală, un băț în mâna stângă și un plan de construcție în mâna dreaptă întinsă.

Primul paragraf al tabletei are următoarea inscripție:

« ETEMENANKI : ZIKKURAT BABIBLI »  ce semnifica “Turnul zigurat al Babilonului”.

Scopul construcției și materialele utilizate sunt aceleași la momentul primei clădiri a cărei relatarea biblică este detaliat în cartea Geneza, capitolul 11: 

Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte

In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba si un singur grai la toti.

2. Purcezand de la rasarit, oamenii au gasit in tara Senaar un ses si au descalecat acolo.

Citește și:  Un posibil sigiliu al profetului Isaia a fost descoperit în Ierusalim

3. Apoi au zis unul catre altul: “Haidem sa facem caramizi si sa le ardem cu foc!” Si au folosit caramida in loc de piatra, iar smoala in loc de var.

4. Si au zis iarasi: “Haidem sa ne facem un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer si sa ne facem faima inainte de a ne imprastia pe fata a tot pamantul!”

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close