Istoria Crestinismului

Turnul Babel a existat potrivit noilor descoperiri

Recent  a fost dezvăluită o nouă dovadă a existenței Turnului Babel.

O tableta din piatra in care este reprezentat Turnul Babel a fost descoperita  în Babilon cu aproape un secol în urmă, dar nimeni nu a realizat importanța ei până când profesorul Andrew R. George , expert în texte antice a  analizat și dezvăluit semnificația  gravuri.

Acesta din urmă care a fost filmata pentru prima dată de Smithsonian Magazine  are o ilustrație care prezintă o structură piramidală pe șapte terase cu o reprezentare a regelui Nabucodonosor al II – lea, care a domnit în Babilon 605-562 î.Hr.

Trebuie remarcat faptul că experții care figurează în raport consideră că marele ziggurat al Babilonului este prima și singura versiune a Turnului Babelului și că acesta a fost construit prin urmare chiar de către Nebucadnețar al II-lea este de fapt un zigurat de circa 90 metri inaltime.

Datorită imaginilor prin satelit experții au localizat locul pe care a fost construit Turnul Babel acesta fiind în Irakul de astăzi.

Tableta conține inscripții care detaliază planurile de construcție sau restaurare efectuate de Nebucadnețar II. Acesta din urmă este reprezentat cu o pălărie conică regală, un băț în mâna stângă și un plan de construcție în mâna dreaptă întinsă.

Primul paragraf al tabletei are următoarea inscripție:

« ETEMENANKI : ZIKKURAT BABIBLI »  ce semnifica “Turnul zigurat al Babilonului”.

Scopul construcției și materialele utilizate sunt aceleași la momentul primei clădiri a cărei relatarea biblică este detaliat în cartea Geneza, capitolul 11: 

Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte

In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba si un singur grai la toti.

2. Purcezand de la rasarit, oamenii au gasit in tara Senaar un ses si au descalecat acolo.

3. Apoi au zis unul catre altul: “Haidem sa facem caramizi si sa le ardem cu foc!” Si au folosit caramida in loc de piatra, iar smoala in loc de var.

4. Si au zis iarasi: “Haidem sa ne facem un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer si sa ne facem faima inainte de a ne imprastia pe fata a tot pamantul!”

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close