Istoria Crestinismului

Turcia: un nou mozaic inscriptionat cu citate biblice, descoperit in Adana

Un nou mozaic inscripționat cu citate din Biblie a fost descoperit în orașul sudic turcesc Adana, în timpul săpăturilor întreprinse în comun, de către Departamentul Patrimoniului Cultural al Ministerului Culturii și Turismului și de Direcția Provincială a Muzeelor relateaza agentia de stiri lonews.ro

mozaic animale biblie adana

Mozaicul, de 120 de metri pătrați, a fost găsit pe o proprietate privată situată în vecinătatea Karlik, in districtul Sarıçam al Adana. Potrivit arheologilor, mozaicul datează din secolele V-VI dupa Hristos. Acesta dispune de 16 imagini diferite cu animale, incluzand un șarpe, leu, oaie, leopard, lup, capra si taur. Animalele domestice și sălbatice sunt reprezentate ca dormind sau mancand impreuna.

Un text grecesc antic descoperit aici, descrie modul în care animalele sălbatice și domestice trăiau împreună și aveau aceeași pășune. El a fost tradus de către un grup de cercetători, comandat de directia muzeului. Textul tradus citează capitolul biblic din Isaia (65:25): “Lupul va paşte la un loc cu mielul, leul va mânca paie ca boul şi şarpele cu ţărână se va hrăni. Nimic rău şi vătămător nu va fi în muntele Meu cel sfânt”, zice Domnul.”

Cercetarea științifică continuă asupra mozaicului, acesta fiind dus la laborator. Sabri Tari, șeful Direcției Culturii și Turismului in Provincie, a declarat că se stabilesc, in prezent, proiecte importante, pentru îmbunătățirea potențialului turistic al orașului, cu sprijinul Ministrului Culturii și al Turismului.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close