PersecutiiStiri externe

Turcia – Creșterea numărului de știri media anti-creștine în 2016

Știrile anti-creștine din media Turciei au cunoscut o creștere semnificativă în 2016, potrivit analizei făcute de Asociația Bisericilor Protestante din Turcia,titreaza Fondul Barnabas.

Sursele media așază Nou Testamentele alături de „propaganda teroristă” confiscată prin lege. Autoritățile au înăbușit „protestele” ce au urmat aparentei lovituri de stat din iulie 2016.

De asemenea, autoritățile au mers mai departe prin a nu permite credincioșilor să își deschidă, legal, locașuri de închinare; în provincia Yalova, parlamentul municipal a aprobat acordarea unui teren pentru o biserică, dar și-a retras apoi decizia. Afișe și broșuri cu mesaj anti-creștin au fost împrăștiate îndeosebi în preajma Crăciunului și a Anului nou.

Rugați-vă ca toată media anti-creștină, afișele și literatura să aibă, de fapt, un impact pozitiv asupra modului în care oamenii îi percep pe creștini.

Rugați-vă ca toate cazurile în care creștinii cer un loc de închinare să primească avize favorabile din partea autorităților, inclusiv în provincia Yalova. Cereți ca Domnul să le dea curaj și înțelepciune creștinilor din Turcia, care nu știu cum să răspundă acestor provocări.

Citește și:  Armata turcă rupe gardul de la graniță pentru a facilita trecerea imigranților
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 20 =

Close