Stiri externe

TURCIA – Climat de instabilitate accentuată pentru creștini

Înălțați rugăciuni pentru creștinii din Turcia după ce un raport asupra țării întocmit de Comisia Europeană arată o intensificare a persecuției creștinilor în 2016: „Discursuri pline de ură și alte acte comise din ură la adresa creștinilor și evreilor au fost raportate de-a lungul anului.”

Incidentele obișnuite deja includ: postere islamice cu mesaj anti-creștin, graffitti-uri în apropierea clădirilor bisericilor, amenințări anonime trimise prin e-mail sau sms pastorilor, atacuri fizice împotriva acestora. În multe dintre aceste cazuri Poliția nu a avut nicio intervenție oficială, în ciuda plângerilor depuse.

De la aparenta lovitură de stat din iulie 2016, guvernul turc a reprimat activitatea creștină, dând vina pe grija pentru securitatea națională. În luna octombrie, pastorul unei biserici din Izmir a fost arestat pentru „amenințarea siguranței naționale”, iar câtorva lucrători străini implicați în lucrarea creștină le-au fost anulate drepturile de reședință.

Creștinii sunt în continuare discriminați în cazuri de judecată privitoare la proprietate, fapt subliniat, de asemenea, în raport.
Rugați-vă pentru creștinii din Turcia, ca Domnul să le îndrepte inimile spre „dragostea lui Dumnezeu și răbdarea lui Cristos” (2 Tesaloniceni 3:5).

Rugați-vă ca regimul politic sever să se relaxeze, islamizarea finanțată de guvern să înceteze, iar minoritățile religioase să aibă mai multă libertate.

Fondul Barnabas
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 47

Close