Stiri interne

Trupul lui Arsenie Boca ar putea fi mutat în viitoarea Catedrală a Mânturii Neamului din Bucureşti, pentru a se obţine o mulţime de bani! Biserica Ortodoxă se află în spatele isteriei naţionale “Arsenie Boca”!?

În cel puţin două articole mi-am spus părerea despre “fenomenul Arsenie Boca” şi cum mi se pare a fi doar o manipulare a unor forţe încă necunoscute. Vedeţi acest articol –Operaţiunea secretă “Arsenie Boca”: după 20 de ani de uitare, a început isteria naţională privind “sfântul României”! Ce se ascunde în spatele ei? –, dar şi acest articol –Un sociolog român renumit se întreabă cine îl promovează pe Arsenie Boca! Despre “Operaţiunea Arsenie Boca” am vorbit şi eu acum câteva luni! Ce forţe obscure finanţează această operaţiune!?

catedrala-mantuirii-neamului

În ultimul articol, Mircea Kivu, sociolog, se întreba următoarele: “Acum vreo doi ani, când am observat că pe Facebook, în zona aceea de pagini sponsorizate, apăreau multe pagini avându-l în centru pe Arsenie Boca, Părintele Arsenie Boca, Sfântul Arsenie Boca, m-am întrebat cine plătește. Pentru că eu știu că paginile care apar acolo sunt plătite de cineva ca să fie promovate. De ce aproape întotdeauna, mai toate știrile de pe internet folosesc mereu această poză, eventual puțin prelucrată? Ăsta e un argument în plus ca să cred că este o acțiune profesionistă de promovare. Orice om de publicitate știe că ai nevoie de ceea ce se cheamă o identitate vizuală clară. De preferat unică”.

 

Aşadar, ce forţe ascunse se află în spatele “fenomenului Arsenie Boca”? Unul din răspunsuri ar putea fi chiar Biserica Ortodoxă Română, soluţie pe care am găsit-o într-un articol de pe revistablogurilor.ro, care preia o emisiune PRO TV despre Arsenie Boca. Asta cu toate că Biserica Ortodoxă pare, cel puţin oficial, să nu susţină o eventuală canonizare a lui Arsenie Boca. Citez din articol:

Citește și:  FLORIN IANOVICI: Prima predica dupa anularea suspendarii

“Există voci din cadrul ierarhiei bisericeşti care susţin că e posibil ca într-o bună zi trupul părintelui Arsenie Boca să fie scos de la mănăstirea Prislop şi mutat la Bucureşti, unde se construieşte acum Catedrala Mântuirii Neamului. Şi, bineînţeles, acest pelerinaj se va muta în acea zi la Bucureşti. Asta ar însemna bani mulţi pentru întreţinerea viitoarei catedrale”.

N-ar fi deloc exclusă o asemenea ipoteză. Vă daţi seama: se creează o isterie naţională, dar şi artificială legată de un călugăr, pe nume Arsenie Boca, iar apoi acesta este transferat la gigantica şi inutila Catedrală a Mântuirii Neamului din Bucureşti. Aflat în inima Bucureştiului, Biserica Ortodoxă ar scoate o mulţime de bani din valorificarea numelui Arsenie Boca…

Sursa:www.lovendal.ro

Tags

Informatii similare

un comentariu

 1. Desi este un lucru frumos dpdv. ideologic o catedrala mare, si este adevarat ca cea existenta e prea mica, totusi sunt cateva probleme chiar de natura spirituala si etica:

  – O catedrala sau o biserica trebuie sa fie suficient de mare si de incapatoare dar nu prea mare, atunci devine grandomanie si tiganie.
  – Romanii nu sunt faimosi pentru cladiri impunatoare, noua ne este specifica modestia.
  – Calugarii depun voturi monahale(juraminte) de castitate si saracie, toti ierarhii sunt calugari.
  – Hristos a umblat modest, intr-o haina alba fara cusaturi, cel mai probabil descult.
  – Grandomania denota complexe de inferioritate, ca in cazul soferilor de oras care umbla cu masini mari si scumpe, din lipsa uneor preocupari pentru spiritualitate.
  – Pr. Arsenie Boca a cerut explicit sa nu fie exhumat pana la a 2-a venire a lui Hristos.
  – Pr. Arsenie Boca era modest, se imbraca intr-o haina alba(ca Hristos … si patriarhul), era impotriva constructiilor de ziduri si tinea deseori slujbe cu sute si mii de oameni in aer liber, pentru care e suficient un mic paraclis.
  – Pr. Arsenie Boca a fost scos din calugarie de catre ierarhia BOR, care (cu unele exceptii) este impotriva invataturii sale foarte aspre. El insusi a cerut conditii foarte stricte pentru primirea in monahism, in caz contrar riscam sa distrugem Biserica tocmai in punctele ei forte.
  – Deseori copiii mici nu pot sta intr-un spatiu inchis, fac galagie si deranjeaza, Hristos a spus sa-i lasam sa vina la El si spatiile inchise ii indeparteaza pe unii.
  – Tara si lumea sunt in declin economic si moral, nu avem ce sarbatori sau cu ce sa ne laudam. Riscam sa cadem in ceea ce spunea Pr. Arsenie Boca despre ierarhi si preoti ca vor rezidi Bisericile dar nelucrand la inima omului in aceste vor canta huhurezii.
  – Sf. Nil Athonitul si altii vorbeau despre vremurile de apostazie cand bisericile vor fi renovate, aurite si pline de maretie dar lipsite de Dumnezeu. Dumnezeu inca lucreaza in Biserici, sa nu-L alungam si sa nu ne dovedim excesiv de preocupati de “Marta”(grija pentru cele zilnice si lumesti) si prea putin de”Maria”(grija pentru cele sufletesti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 70

Close