Stiri externe

Trump: Moștenirea noastră creștină va fi prețuită. Combaterea clinicilor de avort și sprijinirea familiei naturale, țelurile administrației republicane

În campania electorală Donald Trump a făcut câteva promisiuni importante pe temele avortului, căsătoriei și libertății de conștiință.

Trump a promis că va numi la Curtea Supremă judecători care să fie pro-viață. În prezent, în urma decesului lui Antonin Scalia, în februarie 2016, este un loc liber de judecător la curtea Supremă, potrivit Știri pentru Viață.

Când a fost întrebat la ultima dezbatere prezidențială dacă dorește să fie rejudecat de către Curtea Supremă verdictul din decizia Roe v. Wade din 22 ianuarie 1973, prin care a fost legalizat avortul la cerere la nivel federal, Trump a răspuns că aceasta se va întâmpla „automat” pentru că va numi judecători pro-viață. Practic anularea deciziei din 1973 nu interzice avortul, ci lasă fiecare stat să își decidă legislația în privința avortului.

Trump a promis că va sista finanțarea Planned Parenthood
După ce a fost făcută publică o investigație video amplă în 2015 despre implicarea a Planned Parenthood în vânzarea ilegală a organelor de copii avortați, Trump a promis în mai multe ocazii că, dacă va fi ales, va sista finanțarea lanțului gigantic de clini de avort.
În 14 septembrie 2015, a declarat într-un interviu la emisiunea „O’Reilly Factor” :
Am văzut video-urile. Cred că este dezgustător și răspunsul este că voi vota [pentru sistarea finanțării].
În 18 octombrie 2015, în interviu pentru Fox News Sunday, a declarat: „Planned PArenthood trebuie în mod absolut definanțat. Mă refer la faptul că dacă te uiți și vezi ce se întâmplă acolo – este teribil”.
Trump a promis creștinilor că pot să „aibă încredere” în el că va apăra „căsătoria tradițională”
În 2015, prin decizia în cazul Obergefell vs. Hodges, Curtea Supremă a anulat la nivel federal legislațiile statelor în privința căsătoriei homosexuale, impunând acceptarea ei indiferent de cosntituția și legile statelor.
Citeste mai mult pe: www.activenews.ro
Citește și:  Iran – Cimitir creștin distrus și un convertit dus la închisoare

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 16

Close