Stiri externe

Trimisul Papei Francisc în Mexic le cere militanților Pro-Familie să RENUNȚE la proteste și să se așeze la DIALOG pentru LEGALIZAREA căsătoriilor GAY

Nunțiul apostolic s-a ferit să condamne proiectul de legalizare a căsătoriilor gay: „Este nevoie să ne înțelegem unii pe alții”.

După luni de zile de marșuri în favoarea familiei tradiționale, protestând împotriva unei tentative de modificare a Constituției din Mexic, pentru a permite „căsătoriile homosexuale”, trimisul apostolic al Papei Francisc a venit în Mexic cu un mesaj năucitor pentru mexicanoi: opriți marșurile și intrați în dialog despre agenda gay.

Arhiepiepiscopul Franco Coppola, un diplomat de carieră al Sfantului Scaun, care a fost nunțiu apostolic în mai multe țări africane, a ajuns în Mexic pe 29 septembrie.

La scurt timp, el a început să facă comentarii despre lupta în desfășurare din țară pe marginea setului de „reforme” propus de președintele mexican Enrique Peña Nieto, pentru a amenda Constituția, astfel încât să permită „căsătoriile homosexuale” și adopțiile și a introduce în școli educația sexuală.

Într-o conferință de presă din 8 noiembrie, Coppola a fost întrebat despre votul ce urma să aibă loc pentru propunerile prezidențiale. Nunțiul nu a spus nimic despre faptul că Biserica Catolică condamnă homosexualitatea și legislația „căsătoriilor homosexuale”, ci a răspuns:

„Nu vin aici cu o soluție, pentru că nu ar fi respectuos față de Mexic, Părerea mea este că mexicanii, în loc să se înfrunte unii cu alții, să facă proclamații sau marșuri, trebuie să se așeze la masă și să discute toate implicațiile pe care anumite măsuri le au.”

Citește și:  Procesul lui Netanyahu va începe la 17 martie

Citeste mai mult pe: www.evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 97 =

Close