Stiri externe

Tribunal din Finlanda nu a considerat drept viol actul unui imigrant de a întreține relații sexuale cu o fetiță de 10 ani

Cazul unui imigrant de 23 de ani din Finlanda care a întreținut relații sexuale cu o fată de 10 a revoltat opinia publică după ce instanța nu a considerat că fapta lui constituie viol.

Fapta, care s-a întâmplat în apropiere de orașul Tampere din Finlanda, putea primi 10 de închisoare, dar instanța i-a dat făptașului doar 3 și o amendă de 3.000 de euro, scrie portalul Știri pentru viață.

Cazul a declanșat dezbateri aprinse. Tuula Tamminen, profesor de Pishiatrie Pediatrică la Universitatea din Tampere, a insistat că un copil nu are suficient discernământ în astfel de situații. Ministrul Justiției a cerut legi mai stricte pentru infracțiuni sexuale împotriva minorilor, deoarece aceștia sunt mai vulnerabili.

În noiembrie 2017, deputatul Partidului Național al Coaliției, Kari Tolvanen, a vorbit în favoarea unor sentințe mai lungi pentru astfel de infracțiuni. „Amendamentul va introduce sentințe mai grave pentru infracțiunile sexuale grave împotriva copiilor în general. În opinia mea, aceasta este pe deplin justificată, de exemplu în lumina vulnerabilității unui copil, chiar dacă actul nu respectă pragul de viol”, a spus Tolvanen.

Citește și:  Tribunalele din Marea Britanie ar putea renunța la jurământul pe Biblie

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1

Close