Stiri interne

Trei culte cer respingerea ‘parteneriatului civil’. Coaliţie pentru un miting de amploare

Trei culte creştine din România se alătură Bisericii Ortodoxe şi îşi anunţă prezenţa la Marşul pentru Viaţă, de pe 25 martie, un miting de amploare care se anunţă în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Cele trei culte solicită respingere proiectului “parteneriatului civil” şi organizarea referendumului pentru familia tradiţională.

Alianța Evanghelică din România, alcătuită din Cultul Creștin Baptist, Biserica Creștină după Evanghelie din România și Cultul Creştin Penticostal, remarcă public faptul că în Parlamentul României “se tergiversează nepermis de mult adoptarea legii în legătură cu organizarea referendumului privind modificarea articolului 48 din Constituție cu privire la definirea familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie”. În același timp, “extrem de rapid”, se discută în Comisii, proiectul de lege privind „parteneriatul civil”.

“Alianța Evanghelică din România își reafirmă convingerea că familia este instituția sacră, întemeiată de Dumnezeu, ca unire dintre un bărbat și o femeie; de asemenea, că atât Biserica, dar și Statul, au datoria de a proteja și susține familia naturală ca unică bază pentru o societate normală și sănătoasă moral. Ideea de „toleranță și egalitate” promovată prin „parteneriatul civil”, nu este decât o mare înșelătorie, care, odată legiferată, va deschide calea pentru alte legi care urmăresc să distrugă familia, așa cum a fost ea creată de Dumnezeu”, se precizează într-un comunicat semnat de Viorel Iuga, preşedintele Alianţei Evanghelice, Virgil Achihai, secretar general, şi Ioan Moldovan, vicepreşedinte.

Citește și:  Fonduri pentru biserici, reduse cu 85%: Vezi ce lectie iti da Statul!

“În baza convingerilor fundamentate pe valorile creștine definite de Sfânta Scriptură, pe sacralitatea vieții, de la concepere până la finalul ei, îndemnăm pe toți slujitorii duhovnicești și pe membrii Bisericilor din cadrul Alianței Evanghelice din România să sprijine activ, prin rugăciune, post, implicare în orice acțiune care să determine respingerea legii „parteneriatului civil”. De asemenea, să sprijine spiritual și prin participare, orice formă de manifestare publică a dedicării noastre pentru viață, familie, dreptate socială, inclusiv prin participarea la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2017. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se mai arată în comunicatul Alianţei Evanghelice.

www.stiripesurse.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Close