PersecutiiStiri externe

Trei creștini din Iran sunt condamnați la 80 de lovituri de bici pentru că au participat la Cina Domnului

Trei bărbați creștini din Iran, ce s-au convertit de la Islam, au fost găsiți vinovați de blasfemie un tribunal din Iran, pentru că au participat la Cina Domnului unde au gustat din vin. Drept urmare…

Trei bărbați creștini din Iran, ce s-au convertit de la Islam, au fost găsiți vinovați de blasfemie un tribunal din Iran, pentru că au participat la Cina Domnului unde au gustat din vin. Drept urmare au fost condamnați fiecare la câte 80 de lovituri de bici, de către un tribunal musulman Sharia.

Conform unei informații publicate de The Daily Mail și preluate de Christian Today, Yaser Mosibzadeh, Saheb Fadayee y Mohammed Reza Omidi, vor fi biciuiți în public în următoarele zile, fapt pentru care, observatorii internaționali spun că este o dovadă clară a opoziției continue a Iranului de a recunoaște drepturile musulmanilor de a se converti la creștinism sau la alte religii.

latigazos-e1479735895605

Aflați sub stricta lege musulmană sharia, musulmanii nu au voie să bea alcool, fapt ce nu este interzis de alte legi ale Iranului, de asemenea fiindu-le este interzis (de sharia) să-și schimbe religia. Cei trei convertiți la creștinism sunt considerați că au violat aceste reguli islamice pentru că au băut vin la Sfânta Cină într-o adunare de casă, în luna mai, în orașul Rasht. După arestare, aceștia au petrecut câteva săptămâni în închisoare, înainte de a fi eliberați pe cauțiune, iar acum se confruntă cu această pedeapsă crudă și degradantă.

Citește și:  Se cere ARESTAREA lui FLORIN BARBU de Social Services Haringey

Avocații ce sprijină pe acești trei bărbați au plănuit să facă apel la acest verdict al tribunalului Sharia. Pe lângă acestea, cei trei se confruntă și cu alte probleme legale, aparte de acuzațiile de blasfemie. Sunt acuzați de asemenea de „acțiuni contra securității statului”, fapt pentru care vor fi judecați într-o altă dată.

Citeste mai mult pe: benidradici.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 62

Close