Stiri externe

Toți cei care vorbesc despre „lagăre de exterminare poloneze” insultă Polonia – spune Serge Klarsfeld, vânător de nazişti francez, născut în România

Fragment dintr-un interviu cu Klarsfeld (în imagine împreună cu soţia sa Beate) apărut în 18.02.2018 în Jewpop.

A.G. : Ca urmare a declaraţiilor preşedintelui polonez Andrejs Duda, Michel Cymes declară că au existat lagăre de exterminare poloneze şi un lagăr de exterminare francez, în timp ce Eric Zemmour spune că „elaborăm legi memoriale pentru a ne flagela şi că polonezii fac acelaşi lucru, dar pentru a se glorifica”. Care are dreptate?

S. K. : Nu au existat nici lagăre poloneze, nici franceze. Au existat lagăre de exterminare germane în Polonia şi un lagăr german în Alsacia anexată. Legile memoriale re-promovează fapte verificate şi trag învăţăminte.

A.G. : Pe 10 februarie 2018, în timpul omagiului adus victimelor catastrofei aeriene de la Smolensk din 2010, care a costat viaţa preşedintelui Lech Kaczynski, fratele său geamăn a evocat legea refuzând să dea dreptate „celor, fie ei evrei sau polonezi, care insultă Polonia.” Evreii au insultat Polonia?

S.K. : Toţi cei care evocă „lagărele poloneze” insultă Polonia. Polonezii, în ansamblul lor, au avut un comportament ostil faţă de evrei; polonezii au făcut progromuri de la intrarea germanilor în Polonia şi chiar după eliberarea ţării. Pe de altă parte. nu trebuie să uităm că Polonia a pierdut 3 milioane de polonezi creştini, că nu mai exista un stat polonez, că guvernul polonez în exil la Londra a fost foarte angajat alături de evrei, că a exstat o puternică aramată poloneză în exil angajată alături de aliaţi, că numeroşi aviatori polonezi ai R.A.F. au participat la victorie şi că există mai mulţi „drepţi” între polonezi decât în alte naţiuni. 

Citește și:  Noi detalii despre masacrul chimic din provincia siriana Idlib incep sa iasa la iveala. [FOTO]

Sursa:  http://jewpop.com/serge-klarsfeld-tous-ceux-qui-evoquent-les-camps-polonais-insultent-la-pologne/

solidaritateeuropeana.wordpress.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 82

Close