Stiri externe

Tot mai mulți imigranți musulmani trec la catolicism în Franța

Site-ul Foglio annță botezul a peste 4.200 de adulți francezi cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic.Acest lucru înseamnă o „creștere cu 40% față de media botezurilor ultimilor zece ani”, după cum susține Conferința Episcopilor Franței (Cef).

Aceste cifre ne spun însă și mai mult când vine vorba de media vârstei celor care s-au creștinat: „Aproximativ 60% dintre adulții botezați au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

De asemenea, 53% din cei care s-au botezat provin din familii cu tradiție creștină, 22% din zona familiilor „fără nicio religie” (o creștere de 35% comparativ cu datele din ultimii zece ani) iar 7% provin din nucleele culturii islamice” , a indicat părintele Vincent Feroldi, directorul Serviciului Național de Relații cu Musulmanii din cadrul Cef.

Cea de-a doua cifră este poate și mai importantă deoarece, așa cum a subliniat Feroldi, este vorba de migranții care, în multe din cazuri, ajunși în Franța, „descoperă că, spre deosebire de țările lor de origine, aici există o mai mare libertate religioasă”.

Din acest motiv, ei fac acest pas al convertirii, care, spune Feroldi, este în primul rând o întâlnire personală cu Hristos”.

Nu întotdeauna însă este posibil ca aceste convertiri să fie făcute publice din cauza pericolului represaliilor la care se expun familiile celor care au ales să se convertească. De aceea, sacramentul este împărțit „cu o anumită discreție, nu în noaptea de Paști, sărbătoare care are o dimensiune publică și festivă foarte puternică”.

Citește și:  Procurorul general al SUA se opune ideii lui Bill Gates de introducere a certificatelor de vaccinare şi imunitate

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =

Close