Stiri externe

Thailanda – Creștin în căutare de azil moare într-un centru de detenție

La o zi după refuzarea statutului de refugiat în Thailanda de către UNHCR, creștinul pakistanez Ijaz Tariq, în vârstă de 34 de ani, a murit în Centrul de Detenție al Imigrării din Bangkok după un atac de cord.

Ijaz s-a plâns anterior de dureri în piept și a fost spitalizat, dar medicii nu i-au putut diagnostica problema, așa că l-au trimis înapoi la centrul de detenție. Acolo a fost pus într-o cameră de pedeapsă, pentru că nu putea plăti factura de spitalizare.

În cele din urmă, biserica locală din Bangkok a plătit factura, cu fonduri din partea Fondului Barnaba. În ciuda stării de sănătate precare a lui Ijaz, medicul centrului de detenție a refuzat să-i permită pastorului să-i aducă medicamente. A murit în data de 27 mai.

Ijaz a fost unul dintre cei aproximativ 4 000 de creștini pakistanezi care au fugit din cauza persecuției în patria lor și au călătorit spre Thailanda, doar pentru a realiza că acolo sunt tratați drept infractori. Thailanda nu a semnat Convenția ONU din 1951 privind refugiații și, chiar dacă mulți creștini pakistanezi sunt înregistrați oficial ca solicitanți de azil, aceștia nu au acces la muncă și la asistență medicală.

Ofițerii de la Serviciul de Imigrare efectuează arestări arbitrare în masă, chiar în cazul serviciilor de închinare, căutând persoane fără vize valabile. Cei arestați – bărbați, femei și copii – sunt ținuți în condiții dure și suprapopulate la centrele de detenție.
Purtați în rugăciune credincioșii pakistanezi aflați în condiții teribile în Thailanda. Cereți ca ei să știe că, deși nu au o casă pământească, există o casă veșnică pregătită pentru ei în ceruri (2 Corinteni 5:1).

Rugați-vă ca autoritățile thailandeze să aibă compasiune față de cei care au fugit de persecuție, iar actuala animozitate afișată față de solicitanții de azil să fie înlocuită de politici care susțin valorile creștine evlavioase.

Rugați-vă ca bisericile și organizațiile locale – inclusiv cele sprijinite de Fondul Barnabas – care caută să-i ajute pe creștinii reținuți să nu fie împiedicate în munca lor.

 

Citește și:  Evreii ultraortodocși ar putea fi obligați să facă armata

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close