Diverse

Teoria mormonă potrivit căreia Isus și Lucifer sunt frați

Isus si Satan

Se consideră creștini și cred într-un Dumnezeu care a fost uman și a avut mai mulți fii, printre care Isus și Lucifer. Se ghidează după învățămintele unor profeților antici și imaginari, care au îngropat adevărul sub forma unor plăcuțe și de asemeni, cred că orice om poate deveni Dumnezeu dacă pe Pământ face ceea ce trebuie relateaza,Construct Your Dream.
“Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă” (SZU) sau secta mormonă a fost înființată de americanul Joseph Smith, după ce în mijlocul unei rugăciuni, acesta susține că i-a apărut înainte Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul, ceea ce l-a convins că religia creștină este un adevăr nedescoperit. Se ghidează după un profet pe nume Moroni, care îi arată în vis unde se află tăblițele de aur și care constituie supremul adevăr al Genezei. După acele tăblițe Smith publică “Cartea lui Mormon” în anul 1830 și devine prima dintre multele scripturi ne-biblice, ale Bisericii lui Mormon.

O teorie ciudată mormonă și blasfemitoare spune că înainte de a se transforma în divinitate, Dumnezeu a fost om și a avut mai mulți fii, printre care Isus și Lucifer. Istoria lumii începe după ce unul dintre fii, Elohim, a fost trimis pe Pământ sub numele de Adam. Este creată Eva și le este interzis să mănânce dintr-un pom. Lucifer însă o convinge pe Eva să comită păcatul primordial, pentru că nu era de acord cu teoria Tatălui de a ascunde adevărul oamenilor și anume, că oricine poate deveni un Dumnezeu.

Citește și:  Inteligența Artificială deschide calea Antihristului? Video în articol

Distrugerea fraternității din Ceruri s-a produs însă după ce Lucifer și Isus s-au certat pe tema mântuirii omenești. Isus câștigă și astfel el este trimis pe Pământ, iar Lucifer, ghidat de mândrie și invidie, părăsește cerul și împarte lumea între Rai și Iad. Potrivit mormonilor, anumite vietăți au fost transformate după asemănarea lui Lucifer, cu coadă, coarne, inclusiv oamenii de culoare despre care mormonii au relatat îndelung că sunt adoratorii lui Satan.

O altă convingere mormonă, prezentă în Doctrinele Mântuirii, vol. 1, spune că unele păcate nu pot fi iertate de Dumnezeu și pentru asta singura soluție de mântuire este sinuciderea, doar astfel, prin propria jertfă de sânge, omul este iertat și ajunge în Rai. Biserica Mormonă este condamnată de creștinism, însă este susținută de importanți reprezentanți în America. Cultul oficiază slujbe în fiecare duminică, iar ritualurile de inspirație masonică sunt foarte importante pentru curățarea sufletului.

Profesorul Charles Anthon de la Universitatea Columbia a fost unul dintre cei mai fermi protestatari împotriva mormonilor, pe care i-a acuzat de blasfemie și fals. ”Examinând lucrarea în cauză(n.r. Cartea lui Mormon), mi-am dat seama cu uşurinţă că este vorba de o înşelătorie sau de o farsă”, spunea profesorul într-una din relatările sale. Este de precizat și faptul că brand-ul Coca Cola s-a lovit de credințele mormone și aproape s-a interzis comercializarea băuturii răcoritoare în Utah, pe motiv că Dumnezeu o condamnă. După ce compania a amenințat că nu va mai cumpăra zahăr din statul Utah, brusc Dumnezeu mormonilor a permis consumul de coca cola.

Citește și:  Peniel Germania 2014

 

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 54

Close