Stiri interne

Templu Masonic lângă Mega Moschee, pe bulevardul Expoziţiei din București?

Se pare că terenurile de pe bulevardul Expoziţiei din capitală sunt într-o permanentă concurenţă. Nu se ştie cu exactitate ce şi când se va contrui, dar ceva masiv va fi ridicat în acest spaţiu.

31-620x264

În Decembrie 2013, un teren cu o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi de pe Bulevardul Expoziţiei din Capitală, „din vecinătatea complexului Romexpo, a fost acordat de Guvern, Marii Loje Naţionale spre folosinţă gratuită pentru 49 de ani, pentru construirea unei clădiri de interes public”, informa Mediafax.

Terenul, administrat de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost cedat pentru Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România”, printr-o hotărâre aprobată intr-o şedinţă de guvern. Terenul are o valoare de inventar de peste 2,1 milioane lei, anunţa la vremea respectivă activenews.ro.

În 2014 proiectul era gata şi macheta era prezentată Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei. „În noua clădire urmează să fie amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă, nota activenews.ro.  La primele două niveluri ale clădirii, aflate la subsol, va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme și șase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel). La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar și un restaurant cu 150 de locuri.  Parterul va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri, între care 431 la parter și 248 la balcon). La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri și alte două cu câte 158 de locuri) și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii (etajul patru) vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.” (activenews.ro, jurnalmasonic.blogspot.ro)

Citește și:  Elevele care si-au filmat profesorul de religie in timp ce se masturba in clasa s-au ales cu notele scazute la purtare

Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei s-a arătat nemulţumită de planul clădirii, pentru că sunt probleme cu spaţiul verde din zonă: „Trebuie să obțineți cei 30% spațiu verde: 20% la sol și 10% betonat. Cred că suprafața terenului pentru acest obiectiv ar trebui extinsă„, a spus Radu Petre Năstase, membru al Comisiei în 2014.

Acest lucru a stopat construirea templului pâna în prezent, însă negoricerile continuă şi noi proiecte, care să conţină spatiul verde menţionat de comisie, sunt elaborate.

Templul se va învecina cu noul sediu al SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – fosta Academie Ştefan Gheorghiu) şi cu imobile care aparţin Universităţii Agricole şi a celei Româno-Americane.

2

„Planul Marii Loji Naționale din România se află momentan la stadiul de proiect. Acesta nu este primul proiect de acest fel al MLNR, însă este primul care a început, efectiv, să capete contur. De asemenea, acesta va fi cel mai mare și mai somptuos Templu Masonic pe care România l-a avut vreodată în istoria sa de Masonerie instituționalizată din septembrie 1880 și până în prezent. Sediul central al MLNR se află astăzi într-o vilă de pe strada Elina Matei Voievod. Planul pentru noul sediu al MLNR este unul des întâlnit în Statele Unite ale Americii, acolo unde Marile Loji au construit astfel de sedii care au două funcții majore: deservirea în plan masonic, social și cultural al Marii Loji și deservirea spațiilor de interes public, locații unde au loc spectacole, vernisaje, expoziții, conferințe, ateliere de lucru etc.” anunţă publicaţia Jurnal Masonic.

Citește și:  ATENȚIE !!! CEA MAI IMPORTANTĂ DEZVĂLUIRE A PLANULUI CRIMINAL AL OCULTEI.

Și totuși, care este rațiunea pentru care un teren, în centrul Bucureștiului, a fost dat pe gratis unei organizații plină de oameni cu bani, în timp ce spitalele, școlile sau casele de bătrâni din România sunt subfinațate și neglijate?

3

Sursa: www.cunoastelumea.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 28

Close